Main menu

A lassan elcsábító Pop-in

26th May 2014

A Pop-in egy Magyarországon nagyon nagy népszerűségnek örvendő AIO pelus. A Pop-innek több verziója van, legújabb a New Generation, most erről lesz szó.

photo_5_1395508509

A gyártó 3,5kg-tól 16kg-ig ajánlja, tehát egyméretes pelus, ami elvileg a születéstől a szobatisztaságig végigviheti a gyereket. Áll egy lélegző, de vízzáró külsőből, ami lehet egyszínű vagy mintás, ebben belül egy belevarrt nedvszívó rész is van középen, a piskóta formájú betétje pedig patentokkal rögzíthető, ráadásként erre a piskótára még egy extra, kisebb méretű betétet is lehet patentolni. A Pop-in pelusokhoz lehet kapni éjszakai betétet is, ami vastagabb, de többet is szív. Rögzítése tépőzáras, méretét patentokkal állíthatjuk. Pop-int lehet kapni 5, 10 és 20 darabból álló szettben is, bambuszos vagy bébiplüss verzióban is, én például Ökolurkónál vettem.

 Már hónapokkal ezelőtt is volt nálunk tesztelésen egy használt Pop-in, volt egy külsőm is külön, de most éreztem azt, hogy eljött az idő beszerezni egy újat és ezzel együtt adni neki egy új esélyt. Robival 3 hónapos korában próbáltuk először a Pop-int, de akkor nem tetszett. Túl nagynak tűnt rá a csomag, nem állt jól neki a legkisebbre patentolt állásban és mivel sokat pisilő baba, ezért mindkét betétjét használni kellett, ami szintén nem segített a “túl nagy csomag” problémán. Ezen felül volt egy óriási gond: beleszerettem a kék teknősös mintába. Szerencsémre sikerült beszereznem egy kék tekiset használtan, betét nélkül, ami ideális volt, mert külsőként akartam kipróbálni Lollipop bambusz belső fölé. Sajnos ez a terv nem működött, mert origami bajnok legyen a talpán, aki úgy bírja a gyereket és a pelusokat hajtogatni, hogy a Pop-in teljesen befedje a Lollipop belsőt. Nem ázott ki, de kilátszott alóla az alsó. Emellett azért sem ideális a Pop-int külsőként használni, mert van benne egy nedvszívó bevarrt réteg középen, így nem nagyon lehet egy használat után, csak kitörölgetve visszaadni a gyerekre tiszta belsővel. Nem erre van kitalálva a Pop-in és kész, ezt el kell fogadni.

Miért szeretem? A Pop-int illik szeretni, mert annyira sokan rajonganak érte. Nekem első körben nem sikerült belebolondulnom, de most, hogy Robi belenőtt kicsit, már be kell valljam, hogy látom miért ilyen népszerű. Az árkategóriában már kötelezőnek számító tépőzár parkolót kipipálhatjuk. Kényelmes, könnyen feladható pelus, erős, ránézésre is jó minőségű anyagból. Apa és nagyszülő kompatibilis. Nem áztunk ki belőle, nem hagyott a gumija piros nyomot Robi bőrén, a betétek puhák és sokat szívnak és nagyon jól néz ki, hogy a betétek színe a pelenka külsőjéhez igazodik (az exkluzív mintásak esetében). A tépőzár erős és bár ezt a pelust még nem használjuk régóta, de mivel volt már nálam használt is és kézről-kézre járó teszt pelenka, bátran mondhatom, hogy a Pop-in tépőzára sokáig ilyen erős is marad. A combszárnyas kialakítás és a derékrész is kényelmes, Robi könnyedén pördült-fordult benne. Amikor kézhez kaptam az új Pop-int, akkor a tálalás is nagyon tetszett, még kis használati utasítás füzetkét is adnak mellé (csak angol nyelvű, de képes magyarázat van benne).

Miért nem szeretem? Ez sem az a pelenka, amiből eszetlenül be lehet vásárolni, mert nem olcsó. A Pop-in ára színtől függően 5500-6000Ft körül mozog, bár ha nagyon biztosak vagyunk a dolgunkban és be merjük vállalni, akkor szettben véve egészen jó üzletet lehet kötni. Sokan imádják, de én nem vagyok oda a többi Pop-in mintáért,  akármennyire hipnotikusak és funky színvilágúak is, az egyszínűek pedig egyenesen nem tetszenek. Egyedül a kék és a rózsaszín teknős mintás, ami megdobogtatta a szívemet, de azok nagyon! 🙂 A mosásnál számoljuk azzal, hogy a külső része eléggé lassan szárad, mivel masszív anyagról vagy szó. Emiatt összepatentolt állapotban a csomag is kicsit merevnek tűnhet azok számára, akik puhább pelusokhoz vannak szokva.

Robi a képen 6 hónaposan, 8kg-osan Pop-in New Generation exkluzív, kék teknős mintás pelust visel a 2. legkisebb állásra patentolva.

A Pop-in gyártója a 2004-ben alapított Closeparent angol cég.

4 comments on “A lassan elcsábító Pop-in

 1. Gabriella on said:

  szia!
  Én is nagy mosható pelus rajongó vagyok 2011 decembere-óta, sok sok pelus tesztelésen vagyunk túl, de nekünk a pop in lett a kedvenc, tudtad hogy van már NG V2-belőle? Még robotos is :)nagyon tetszik a honlapod mindig olvasom, Köszi!!
  Üdv, Gabi

 2. Zsuzsa on said:

  Szia! Tudnál nekem ajánlani olyan más márkákat ami kompatibilis a popin v2 (vagy a korábbi) belsőkkel? Illetve fordítva, olyan belsőt/betétet, ami jó a popin külsőhöz? Elég bőven, ha csak az első patentokat tudom bekapcsolni. 5 db popinünk van, de szeretnék bővíteni, mert bölcsibe megy a lurkó, és oda jó lenne, ha több kombináció lenne, amit előre össze tudok készíteni a dadusoknak.
  Másik pedig, hogy budapesten tudnál olyan boltot ajánlani, ahol nagy választék van mosipelusból? Szuper lenne, ha “élőben tudnék válogatni.
  Köszönöm előre is, ha tudsz segíteni. Üdv: Zsuzsi

  • Szia Zsuzsa!
   A Popin pontos patent szélességével igazándiból nem kompatibilis más belső, de azt javaslom, hogy próbáld meg bármilyen más betéttel a külsőket. Én nem vagyok nagy rajongója a Popin saját belsőinek, ezért bármilyen más betétet, sőt még tetra pelenkát összehajtva is simán, gond nélkül teszek bele és használom így. A Popin belsőit pedig prefold tartó füllel rendelkező külsőbe bármelyikbe bele tudod tenni, ezekből pedig rengeteg van! Planet wise, Puppee, Yeyeworks, Real Nappies, Bambinex, magyar kézműves anyukák is sokan varrnak még az említetteken kívül tartófüles külsőt (még párat a teljesség igénye nélkül: Nita Baby, Milentin Baby, Norka).in
   Sajnos Budapesten nincs ilyen bolt, egyedül a Brendon üzleteiben fordul elé néhol Popin és talán 1-2 más márka. Nagyobb választékkal sajnos senki nem tud szolgálni. Ajánlom viszont, hogy nézz körül, Budapesten van több mosható pelenkás klub is, ahol több márkát meg tudsz nézni élőben és akár kölcsönözni is tudsz, hogy vásárlás előtt ki tudd próbálni és megtalálni ami tetszik és beválik nektek.
   Szép napot!
   Nóra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *