Main menu

A Mama Knows, egy anya tudja mi a jó

26th May 2014

Mi egy fiús anya legnagyobb fájdalma? A mama knows pelusra nézve egyértelmű. Nincs kire adni a fodros, szivárványos, lila pelust. Vagy mégis?

photo_1_1395126456

Én bevezettem a “bármit, kivéve rózsaszínt” szabályt. Tehát egy lila fodros szélű A mama knows még pont belefér! Sajnos úgy tudom nem lehet magyar webshopokban kapni, de Angliából beszerezhető, illetve magyar anyukáktól még esetleg használtan is jó vétel lehet.

Hogyan működik? Az A mama knows egy érdekes, angol gyártmány, ami első ránézésre elbűvöl. Elsőre egy pihe-puha belső pelenkának tűnik. Adott egy bambusz velúr pelus egy bevarrt és egy bepatentolható nyelvvel, állítható mérettel és színes fodros szélekkel. Felmerül, hogy miért érdemes ilyen dekoratív belső pelenkát készíteni, ha azt úgyis eltakarja a pelenkakülső. A gyártó szerint a külső nem feltétlenül szükséges, mert kis mennyiségű pisilést elbír átnedvesedés nélkül ez az anyag. Így aztán hívhatjuk A mama knows-t akár AIO pelusnak is (all in one = minden egyben). Pisi bajnokoknak és éjszakára azonban a gyártó is javasolja külső használatát. Nekem nem csak a pisi mennyiségével kapcsolatban voltak kételyeim, hanem azokkal a tündéri színes fodrokkal a szegéseknél. Nem tudtam elképzelni, hogy ezek ne ázzanak ki combnál még kis pisi esetén is. Bátran feladtam Robira külső nélkül és vártam az eredményt.

Miért szeretem? Puha, puha, puha és azok a cuki színes fodrok! Tapintásra nagyon jó minőségűnek tűnik, igényesen megvarrt pelus. A patentolható nyelvvel ad egy kis rugalmasságot, hogy kisebb, kevesebbet pisilő babára is kényelmes kis csomagot lehessen kialakítani. A popsin nagyon jól áll, csini kis pelenka. Hátul viszonylag széles ezért nehezen tudom elképzelni nagyon kicsi babán, újszülöttön. Robi 6 hónaposan és 8 kilósan még mindig jól elvan a legkisebbre patentolt állással is. Belsőként teljesen jól funkciónál, bírja 3-4 órát gond nélkül a pisiáradatot, de akár éjszakára is működő megoldás nekünk. Az ára nagyon pénztárcabarát, ahhoz képest, hogy mennyire igényes és jó minőségű pelusról van szó. Egyet vásárolva 10 font körül van (4000Ft), viszont 5-ös csomagban véve már 2500Ft/db-ért is megkaparinthatjuk. Említettem már, hogy nagyon puha? 🙂

Miért nem szeretem? Körülményesnek mondható a beszerzése és leginkább 5-ös csomagban éri meg. Bár elvileg kellene legyen több színben (sárga, piros, világos kék, sötétkék, lila, zöld, lime), de amikor én nézegettem, akkor erősen korlátozott volt a színek elérhetősége. Maximum 2-3 színből lehetett válogatni. Nem igazán a nem szeretem kategória, inkább sajnálom, hogy egy ilyen szép pelusra külsőt kell tenni. Ahogy említettem már, eléggé széles a popsin, plusz ott vannak a fodrok, emiatt nehézkes kissé begyömöszölni a külsők alá anélkül, hogy kilógna valahol. De nem lehetetlen. (A gyártó oldalán egyébként a Blueberry Coverall külsőt ajánlják hozzá). Negatívumnak említeném a lassú száradási időt. Nem kifejezettem száraz levegőjű lakásban 2 napig is száradhat. Ezen segíthetünk kültéri teregetéssel és alacsony fokozaton szárítógépbe is tehetjük. Végül a külső nélküli teszt eredménye: 3 óra leteltével ázás combnál. Hozzá kell tegyem, hogy Robi sokat pisil és fél órát ugrált a Jumperooban, tehát nem kíméltük. Alacsonyabb pisi mennyiségnél, kevésbé aktív időszakra felvéve akár magában is működhet.

Robi a képen levendula lila A mama knows pelusban van.

Az A mama knows honlapja

One comment on “A Mama Knows, egy anya tudja mi a jó

  1. Pingback: Daisybirds - Visszatért az A Mama Knows! - Bab és PöttyBab és Pötty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *