Main menu

A nevelési elvek szétesésének folyamata

8th Jul 2014

A gyerek születése előtt, tervezgetés idején a szülők felállítják szilárd elképzeléseiket arról, hogy hogyan is fognak majd tökéletes, szép, okos, nem elkényeztetett, önálló, kreatív, jól nevelt, stb. gyereket nevelni. Nálunk az egyik sarkalatos pont a játékok és kényeztetés mennyisége volt. Hogy is néz ki az, amikor a szülők elhatározzák, hogy a gyereket majd természetes kreativitásának megélésére fogják ösztönözni azzal, hogy nem veszik körbe 100 plüss állattal és 100 fejlesztő zenélő, csörgő, zörgő, villogó, mozgó csodajátékkal? No és mi is történt valójában? 🙂

IMG_0379

Nevelési elvek szétesésének folyamata:
1. szülés előtt: Nem lesz ezer játéka a gyereknek, mert felesleges. Botokkal és kavicsokkal fog játszani és az jó lesz neki, fejleszti a kreativitását és nem lesz túl ingerdús a környezete.
2. szülés előtt pár héttel: Ez a plüss olyan cuki, valami azért legyen az ágyában. Na meg a kórház honlapján is írják, hogy a kiságyba lehet már ott tenni valamit. Hogy nézne ki, ha mi nem tennénk bele neki egy kis kendős plüsst?
3. szülés után pár héttel: De édesek, és csörög is, meg zörög, meg fejleszti a gyereket és ötösével most akciós! Erről azt írják leköti a gyereket és fejleszti a finom mozgást! Nézd, az meg milyen szép zenét tud játszani és villog is!
4. gyerek először kinyögi, hogy “Papapa”: Ránézett a macira! Tetszik neki! Vedd meg gyorsan! Macija még nincs is!

Az első maci

Az első maci igaz története – de legalább azóta sincs több maci 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *