Main menu

A Trezy teszt

29th Sep 2014

Nézegettem, nézegettem hónapokig, de nem vettem rá magam, hogy kipróbáljam, aztán adódott egy lehetőség. A Temiti.hu lányai kölcsönadtak nekem tesztelésre egy Trezyt. Nagyon kíváncsian vágtam bele. A férjem szerint elnyerte a legfurább pelenka díjat, én meg próbáltam objektív maradni. Leírom mire jutottam.

“A Trёzy a csíkpálfalvi Bányász Dorottya által fejlesztett és manufaktúrában gyártott, díjnyertes, egyedi, zsebes mosható pelenka.
Külseje PUL borítású pamut frottír, amely a nedvességet nem engedi át, viszont légáteresztő, így segíti a természetes szellőzést.
Méretezése a combrésznél –ötletes gumírozása révén–, stabilan és kívülről láthatatlan módon történik. Éppen ezért születéstől szobatisztaságig követi a baba növekedését.
A pelenkához 1 db pamut frottír betét tartozik. Kiegészítő betétcsomag is kapható hozzá.”  

Trezy kívül (bal) és belül (jobb)

Trezy kívül (bal) és belül (jobb)

Ezt olvashatjuk a temiti.hu oldalán a Trezyről. Külseje bizony PUL, de amitől elnyerte a “legfurcsább pelenka” díjat a páromtól, az az, hogy a PUL van kifelé, a pamutfrottír pedig befelé, a zsebbelső irányába néz, ráadásul a PUL fehér alapon zöld mintás, nem a tipikus pelusminták közé tartozik. Ilyet még előtte nem tapasztaltunk pelusnál és furcsa is volt. Én a Trezyt két frottír betéttel kaptam kölcsön, amikről tudni kell, hogy használtak voltak, a próbacsomagjuk részei, tehát már be voltak törve, elő voltak mosva. A méretet nem igazán kellett állítsam, mert a középállás, amin volt, pont jó volt Robira az akkori kb. 9,5kg-jával. És akkor jöjjenek a tapasztalatok:

Miért szeretem? Előszöris szimpatikus az, hogy végeredményben WAHM termékről van szó, családi vállalkozásról. Ezen felül a Trezy egy jól működő pelenka, egyszer sem áztunk vele, bár nagyobb kihívások elé (éjszakázás és több, mint 3 órázás) nem állítottam, mert biztos voltam benne, hogy nem lenne elég hozzá a két betétje. Egy 3 órás nappali menetet azonban simán lenyomott. Szerintem kifejezetten szép és cuki, hogy a zsebes pelus belseje mintás, valahogy feldobja az egészet és még talán az esetleges halovány foltok sem lennének vele feltűnőek. A terpesz szélessége kifejezetten szimpatikus, a keskenyebb fazonok közé sorolható, ami Robinak kényelmesebb és szerintem jobban is áll. Az állítható combgumi szintén egy nagyon jó pont a szememben, nekem ez százszor szimpatikusabb, mint a patenttal állítható méretezés. Tépőzár parkoló is van a peluson, nem nyílt ki egyszer sem mosás közben. Ha már mosásnál tartunk: A pelenka is és a betétek is gyorsan száradnak, bár (a már eléggé sokat megjárt és kicsit viseltes) betéteket féltettem kicsit a szárítógépben, de végül nem lett bajuk, pihe-puhára száradtak. Bár nem új pelus volt a kezemben, a tépőzárak még jól tartottak, gond nem volt velük egy kicsi bolyhosodáson kívül. Ránézésre azt mondanám, hogy  a Trezy egészen nagy babára is jó lehet még, de egészen kicsire azért nem ajánlanám, mint ahogy általában egy egyméretes pelenkát sem.

_MG_2141 copy

Miért nem szeretem? Furcsa, nem bírtuk megszokni, hogy a PUL van kívül, ezen az sem segített, hogy a PUL mintája (bár ETO vagy Fradi drukkereknek biztos bejön), nekünk valahogy nagyon nem tetszett. Ezzel az is a baj, hogy nem igazán tudsz választani mást, mert a külső rész mindig ugyanolyan, csak a belső rész mintája lehet más, de az nem sokat segít az ügyön, hiszen a gyereken kívülről nézzük. A férjem – mint egyre aktívabb önkéntes pelenka-véleményező – kijelentette, hogy ez olyan műanyag érzés, hogy akár adhatna eldobhatót is a gyerekre (márpedig az ő szájából az eldobható pelenka szitokszónak számít 😀 ). Azt hiszem túlzottan el lett kényeztetve a pasi a sok szuper cuki, változatos mintájú és robotos pelenkával! 🙂 Azoknak tehát a Trezyt semmiképpen nem ajánlom, akik szeretnek minden nap válogatni a minták közül mielőtt ráadják a pelust a gyerekre, mert eléggé unalmassá válhat a dolog. Mi ebbe a kategóriába tartozunk és ezért egy Trezy maximum különlegességképpen férne meg a készletben (lesz is egy szerintem, csak mert olyan más és mert amúgy jól működik). Aki viszont a használhatóságra és strapabíróságra törekszik és nem érdeklik a csilli-villi színek és minták, annak a Trezy nagyon jó és költséghatékony választás lehet, a maga 4000Ft körüli árával. No de ha a mintán és a külsőségeken felülemelkedünk, akkor csak néhány olyan dolgot tudok megemlíteni, ami annyira nem tetszett. Az egyik, hogy bár van tépőzár parkolója, de az eléggé kicsi. Épphogy rá lehet illeszteni a tépő végét úgy, hogy ne akarjon másba beleakadni. Ez nem lehetetlen, de oda kell figyelni. Egy másik dolog, hogy a belső felület, anyagából adódóan bolyhosodik, ettől idővel durvább érzete lesz. Ezen persze lehet segíteni egy ruhaborotvával. Az utolsó – de szintén orvosolható – problémám a Trezy pelussal, hogy egyetlen egy frottír betéttel kapjuk kézhez alapból, ami szerintem már egy 4-5 hónaposnak is kevés. Nekünk az éppen nem túl pisilős időszakában elkapott 1 évesen kibírt dupla betéttel 3 órát, de addigra mindig eléggé megtelt. Sokkal szimpibb lenne, ha alapjáraton is kettő betéttel jönne, de ezt persze megoldhatjuk házilag is turbózva. Ilyenkor azonban nem tudunk akármilyen betétet belegyömöszölni, mivel a keskenyebb terpesz keskenyebb zsebet is jelent. Egy átlagos betét beletuszkolása például felejtős, egy formára hajtogatott tetra vagy prefold már sokkal inkább esélyesebb. Keskenysége miatt egyébként nem ajánlom pelenkabelső fölé külsőként használni, egy masszívabb darabot nem tudna rendesen lefedni.

Szó, ami szó: a Trezy használható, bírja a kiképzést és akinek ennyire van szüksége, nem az extra külsőségekre, annak nagy kedvenc lehet és egy teljes készlet felépítésére is jó lehet.

Köszönöm a teszt lehetőséget a www.temiti.hu-s lányoknak! 🙂

One comment on “A Trezy teszt

  1. Pingback: mosható pelenka rendelés vásárlás magyarország budapest webshopBab és Pötty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *