Main menu

Az alvás szakértők tanácsai egy kimerült anya szemszögéből

26th Oct 2014

Ava Neyer egy most 5 hónapos ikerpár anyukája egy toronnyi könyvet olvasott el különböző alvás szakértőktől, de semmi tűnt működőképesnek egy éjszakai bagoly típusú és egy korán kelő babájával. Mindegyik szakértő más megoldást javasolt és ami ennél is rosszabb, hogy mind ellentmondtak egymásnak. Neyer egy helyi baba csoportban osztotta meg emiatti kifakadását, ami azóta mamás körökben villámgyorsan terjedt el az interneten. Most itt a fordítás.

Baby Expressions

“Egyáltalán nem kéne alvástréningezni, egy éves kor alatt, 6 hónapos kor alatt, vagy 4 hónapos kor alatt, de ha túl sokáig vársz, akkor a babád soha nem lesz képes nélküled aludni. Főiskolás gyerekeket sem kell szoptatni, ringatni, altatni, ne aggódj semmilyen rossz szokás miatt. A szoptatás, ringatás, éneklés, összebújás, stb. mind rossz szokások, amikkel azonnal fel kell hagyni.

Aludni csak a kiságyban szabad, soha nem hintában, autósülésben, babakocsiban vagy hordozáskor. Ha hagyjuk, hogy az autósülésben vagy a hintában aludjanak, az koponya sérülést okoz. Ha a babádnak nehézségei vannak a kiságyban elalvással, akkor tedd be egy hintába, autósülésbe, babakocsiba vagy hordozd. A kiságyat csak alvásra használjátok, legyen minden figyelemelterelő dologtól mentes. Ha a babának nehézségei vannak a kiságyba szokással, akkor hagyd hogy először játszon benne. Ha a baba felébred éjjel és játszani akar, akkor tegyél szórakoztató játékokat a kiságyba, hogy lekösd a figyelmét.

Tedd a babát a saját szobájába, ágyba a saját szobádban, a saját ágyadba. Az együttalvás a legjobb módszer, hogy egy kis alváshoz juss, kivéve hogy megölheti a babát, szóval soha, de soha ne csináld. Ha a babád nem is hal meg, de te főiskoláig aludhatsz együtt a gyerekkel.

Tartsd a szobát melegen, de ne túl melegen. Pólyáld be a gyereket szorosan, de ne túl szorosan. Tedd a hátára aludni, de ne hagyd, hogy sokáig aludjon háton, különben visszamarad a fejlődésben. Adj neki cumit, hogy csökkentsd a bölcsőhalál esélyét. Legyél óvatos a cumikkal, mert cumizavart okozhat és megakadályozhatja, hogy a baba mélyen aludjon. Ha a babád mélyen alszik, akkor meghal bölcsőhalálban.

Ne engedd a babát túl sokáig aludni, kivéhe ha túl sokat szunyókált, akkor fel kell ébresztened. Soha ne ébressz fel egy alvó babát. Bármilyen probléma megoldható azzal, hogy korábban teszed ágyba a babát, akkor is, ha a probléma az, hogy túl korán ébred. Ha a babád túl korán ébred, akkor tedd ágyba később vagy hagyjatok ki egy szundit. Ne engedd szunyókálni délután 5 óra után. Az alvás alvást nemz, ezért próbáld meg a babát olyan sokat altatni, amilyen sokat csak lehetséges. Tedd a babát az ágyba amikor ébred van, de álmos. Ne ébreszd fel a babát, ha szoptatás közben elalszik.

Fel kell állítanod egy rutint és nyomonkövetni mindent. Ne nézd az órát. Legyen beosztása a babának. A beosztás az életedet ellehetetleníti, mert folyamatosan kiesik belőle és rab leszel a saját otthonodban.

Ha a sírni hagyás módszerét alkalmazod, akkor azt fogja hinni, hogy elhagytad és hamarosan megeszi egy oroszlán. Ráadásul agy sérülést is okoz. Ha nem alszik eleget, az viselkedési és mentális problémákhoz vezet, ezért mindenképpen altasd el, bármilyen áron, különösen sírni hagyással, ami a leghatásosabb módszer. A sírni hagyás egy minden képzeletet felülmúlóan kegyetlen módszer és az egyedüli valóban működő dolog, mert a szülő csak zavaró tényező.

A tápszer és a szilárd ételek segítenek a babának hosszabb ideig aludni. Szilárd ételeket nem szabad éjszaka adni, mert felébreszthetik a babát. Ne hagyd abba a szoptatást, ha a baba elaludt. Legyél óvatos az éjszakai etetésekkel. Ha túl gyorsan reagálsz étellel vagy megnyugtatással, akkor a baba manipulál téged. A babák nem tudnak manipulálni. A hat hónapnál idősebb babák tudnak manipulálni.

Aludj, amikor a baba alszik. Takaríts, mikor a baba takarít. Ne aggódj. A stressz a a babát is stresszeli és egy stresszes baba nem fog aludni.”

Te is kaptál ilyen csodás jótanácsokat? 🙂

 

Forrás: today.com

One comment on “Az alvás szakértők tanácsai egy kimerült anya szemszögéből

 1. szilvi on said:

  Nekem nem voltak ilyen “tudományos” segítségeim…. Mindent úgy csináltam, ahogy az épp jónak tűnt. A gyerek aludt a kocsiban kispárnával, a hangfal előtt babaülésben, akkor, amikor éppne jónak látta.
  Este fürdés után a kiságyában. Reggel amikor felébredtünk, csak azt láttuk, hogy nagy vigyorral nézeget minet és csak akkor kezdett gügyögni, amikor már mi is felébredtünk.
  Szóval semmi tudomásosság, minél többet tud pihenni a nap folyamán, annál mélyebben alszik éjszaka.
  És amikor a biológiai órája már mást kíván, akkor változtat a szokásain.
  Nem jó módszer, aki azt gondolja napközben fáradjon le alaposan és akkor az éjszakánk nyugodt lesz…. ez éppen az ellenkezőjét eredményezi….
  Sok sikert a kismamáknak… Az enyémek már felnőttek, szerencsére mindketten nyugodt, felelőségteljes emberkék lettek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *