Main menu

Babyland. Megéri?

26th May 2014

A Babyland egy kínai márkájú egyméretes zsebes pelus, amit Magyarországon is beszerezhetünk Vaterán, Apródon, használt pelus fórumokon, de még olcsóbban rendelhetünk Kínából is.

dsc_0265_1395785590

Az ára kb. 1000Ft/db (betétek nélkül) itthon, míg Kínából rendelve 5-600Ft-ért is megkaphatjuk. Első ránézésre nem sok bizalmat adtam neki, de lássuk mire jutottam.

Miért szeretem? Hát őőőőőőőő… Na jó, mondjuk hogy kellemesen puha pelus, a patentok ránézésre erősnek tűnnek, a méret állítása rendben van és nagyon gyorsan szárad mosás után. Belső felén a szárazontartó anyag teszi a dolgát. Ide sorolhatjuk az árát is, ennél olcsóbb pelust nem nagyon lehet találni.

Miért nem szeretem? Áztunk. Nem is kicsit. Első körben 5 rétegű kínai noname bambusz betétet tettem bele, mondván, hogy ha olcsó pelus, akkor először bizonyítson az olcsó betéttel. Kevesebb, mint 2 és fél óra után csatakosra ázott benne Robi. Hát bevallom, erre számítottam, de mindennek adok több esélyt, tehát következő alkalommal egy már sokat bizonyított Baba+Boo betéttel próbálkoztunk, ami már önmagában megállta a helyét más zsebesekben is. Itt meg is jegyezném, hogy a zsebes pelus lelke a betét, tehát olcsó, gagyi betéttől ne várjunk csodát, főleg akkor ne, ha pisimasinánk van. Ilyen esetekben érdemes jobb minőségű betétekre áldozni, ha már a peluson úgyis tudtunk sokat spórolni. Szóval a Baba+Boo betétes tesztkör eredménye: 2 óra 40 percnél a helyzet enyhén nedves combbelső volt, de a ruha átázásáig már nem hagytam eljutni. Igazolódott tehát, hogy jobb betéttel többre megyünk, ne ezen garasoskodjunk. Itt hozzá kell tegyem, hogy a Baba+Boo saját márkájú zsebes pelusában, egy betéttel 3-4 órát gond nélkül elvisz, tehát nem foghatunk mindent a betét képességeire. Azt is hozzá kell tennem, hogy sokaktól hallottam, hogy szeretik és működik nekik. Nekünk, mint a többi kínai zsebes fazon, ez sem igazán vált be. Talán a terpesz szélessége az oka, nem tudom megmondani biztosra. Az utolsó két dolog amit említenék, az a belső réteg vékonysága (nem tudom elképzelni, hogy sok hónapnyi mosást kibír, bár előfordulhat) és a külsők mintája. A minták kifejezetten rusnyák szerintem. Legalábbis amiket én láttam, azoktól sírni tudnék, egy-két kivétellel mindtől. A giccses Hello Kitty gagyiktól a farmermintás borzalomig minden van, de egy-két tolerálható virágmintás is azért előfordul. A képen látható majmos izé volt az egyetlen a fiús gyorsan fellelhetőek közül, amire hajlandó voltam költeni, még ha csupán 1000Ft-ról is beszélünk. Ha már Babyland, akkor inkább legyen egyszínű.

Nagybevásárlás előtt mindenképpen javasolnám, hogy szerezzetek be egy tesztpéldányt és csak akkor vegyetek többet, ha nektek működik. Abban az esetben, ha nincs vele ázás gond, akkor nagyon olcsón be lehet belőle raktározni.

Robi 2-es méretre állított Babylandet visel a képen és látszólag nincs lenyűgözve. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *