Main menu

Babymoov Nutribaby multifunkciós robotgép teszt

18th Aug 2014

Van néhány olyan babás márka, amivel még nem tudtam melléfogni. Ilyen a Babymoov is. Robi 6 hós volt, amikor úgy döntöttem, hogy beruházok és megpróbálkozunk a Babymoov Nutribaby multifunciós robotgéppel. A hozzátáplálás számomra részben BLW-t (baby led weaning = igény szerinti hozzátáplásás), részben pépes baba kaját jelent. A bolti üveges babakaják nagyon kényelmesek, mert az emberk csak megmelegíti és már lehet is lapátolni a kis nyálas szájakba, de tapasztalatom az, hogy nem túl ízesek, amolyan instant gyorskaja baba verzióban. Én is jobban szeretem a frissen főzött, ízes ételt, akkor a gyerek miért egyen minden nap gyorskaját?

nutribaby-Babymoov

A Babymoov Nutribabyt egyszerűen imádom és el sem tudom képzelni, hogy enélkül álljak neki Robinak főzni, melegíteni, aprítani, párolni, sterilizálni. A gép mindezt tudja, gyorsan, egyszerűen és kényelmesen. A gépet használtam vettem, de annyira jó minőség, hogy azóta is úgy működik, mintha új lenne.

Pépesítés: A bal oldalán a kijelző fölé került az aprítós, ml-es beosztással ellátott turmix része. A kések erősek, élesek, gyorsak és tökéletesen sima pépet tud készíteni villámgyorsan. Biztonsági funkciója, hogy csak akkor indulnak be a kések, ha teljesen jól rá van csavarva az edény is és a tető is és a gombot folyamatosan nyomva kell tartani az aprításhoz. Ezzel elkerülhető, hogy az apró kis nyálas kezek véletlenül elindítsák a gépet. Az edény, a kések és a fedő is mosógépben mosható, vagy könnyen leöblíthető.

Melegítés: A Nutribabynek 4 melegítő funkciója van, ebből 2 cumisüveg melegítő. Itt be lehet állítani, hogy hűtött vagy szobahőmésékletű-e a melegíteni kívánt dolog, illetve ml-ben a mennyiséget is (max 330ml), ezek alapján automatikusan a megfelelő ideig melegít gőzzel a gép. A másik 2 lehetőség hűtött vagy szobahőmérsékletű bébiételes üveg melegítő program. A leghosszabb program a 4 perces, hűtött bébiétel melegítő progi. A legjobb az egészben, hogy megjegyzi az utolsó beállított mennyiséget és automatikusan azt ajánlja fel.

Sterilizálás: A sterilizálás szintén a jobb oldali, melegítésre és párolásra is használható részben történik. A sterilizálás 10 perces program, visszaszámol közben és 1-2 darabokra szedett cumisüveg fér bele a rekeszbe.

Párolás: A pároláshoz a két részes, egymásra helyezhető rekesz mindegyikéhez jár egy műanyag rács, amire így két emeletnyi kaját is tehetünk és párolhatunk egyszerre. Nagyon szuperül működik a párolás. Nem csak Robinak, de magamnak is szoktam benne párolni zöldséget és egyebeket. A pároló program 30 perces.

Olvasztás: Fagyott ételek kiolvasztására is lehet használni a gőzölős rekeszt, 15 perces program van rá. Ezt a funkciót még nem sokat használtuk, de majd télen biztos több fagyasztott gyümölcshöz és zöldséghez fogunk nyúlni. Fagyasztott anyatej kiolvasztásra is alkalmas.

Kijelző: A világító LCD kijelző cseppálló és könnyen tisztítható, egyszerűen kezelhető és értelmezhető, akár leírás nélkül is. A gép a hátulján található gombbal teljesen kikapcsolható. A program végeztével hangjelzéssel és villogással is jelez, többször is.

Ha  gőzölő rekesz alján található vízmelegítő elvízkövesedne vagy nem lenne benne elég víz, akkor a gép gyors csipogással jelzi a hibát. Vízkőoldóval, citromsavval gyönyörűen tisztítható és a bal oldali kijelzős alapról lecsatlakoztatható és kiöblíthető. A gép gőzölős rekesze is szétszedhető és mosogatógépben vagy kézzel is könnyedén tisztítható. Egy műanyag spatula jár hozzá, valamint részletes használati utasítás és az elmaradhatatlan Babymoov garancia.

A design szerintem szuper, konyhai kütyü mániásoknak egészen szemetgyönyörködtető. 🙂

Annak nem ajánlom, aki egyszerre sok cumisüveget és kacatot akar sterilizálni (erre a multifunkciós eszközök általában nem jó megoldások), mert ahhoz kicsi a rekesz, de ha csak 1-2 üveget vagy cumit, kisebb dolgot sterilizálgatnánk, akkor tökéletes a gép.

A gép ára kb. 30.000Ft körül mozog, de ha szerencsénk van, akkor találhatunk használtan is tökélesen működőt, jelentősen olcsóbban.

Ha negatívumot akarnék írni, akkor csak annyi jutna az eszembe, hogy kár, hogy nem mossa el magát és vasal helyettem 🙂

A gyártó hivatalos leírása: Babymoov Nutribaby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *