Main menu

Gen-Y, megéri levadászni?

26th May 2014

A Gen-Y Classic pelenka külső egy több méretben lapható, cuki mintás amerikai márka, amit ott is gyártanak. Nagy nehezen az egyik utolsó darabot ebből a mintából sikerült megkaparintani Ökolurkó boltjától.

photo_1397150381

Máshol még nagyon nem láttam itthon, Amerikából lehet rendelni, ha valaki bevállalja a procedúrát és postaköltséget. A Gen-Y egy méretes külső, PUL vízzáró réteggel és pamut külső réteggel. Prefold tartó fül nincs rajta és csak patentos zárással kapható, ami egyébként oldalt helyezkedik el. A méreteket eléggé nagynak mondanám, a 8,5kg-os Robira most még jó az S-es, nehezen tudom elképzelni mondjuk hogy az XS-es jó lenne újszülöttre, kicsike babára (3,6kg-tól ajánlják egyébként is).

Miért szeretem? Szeretem a mintáját, szerintem nagyon cuki. A vízzáró réteg erősnek és tartósnak tűnik, de hosszútávú használatról még nem tudok nyilatkozni. Gyorsan szárad, bár a pamut réteg miatt egy kicsivel lassabb, mint a többi nem pamut külső. A szegélyek puhák és még akkor sem hagynak nagyon csúnya nyomot a bőrön, ha véletlenül kicsit szűkre sikerül állítani, nem vágnak. A pamut külső réteg kellemes tapintású. Jól zár, nem áztunk vele sem éjjel, sem nappal. Jó minőségű pelus és egészen baráti áron lehet megkapni (3900Ft).

Miért nem szeretem? Hiányolom a combszárnyat, jó lenne, ha lenne rajta, bár így sem ázott. Szintén negatív, hogy nincs tépőzárasban és az oldalt patentos megoldás nehezebben esik kézre, mint az elöl záródó. Az anyag kicsit merevnek tűnik elsőre, talán a PUL vastagsága miatt, de ez egyébként kényelmetlenséget nem okoz. Sajnálom, hogy nehezen beszerezhető, mert vannak még dögös mintáik és persze méretes pelusról lévén szó, ezt ki fogja Robi nőni nem sokára. Az sem kifejezetten előnyös, hogy tűzetlen prefoldot és betétet nem igazán lehet vele használni a zsebecske és a combszárny hiánya miatt, egyszerűen nincs mi helyén tartsa.

Robi a képen S-es méretű Gen-Y külsőt visel 2-es méretű Lollipop belső felett.

A gyártó holnapja: GEN-Y

5 comments on “Gen-Y, megéri levadászni?

  1. zizi on said:

    Szia! Szerinted disana megkötőssel (+pl. molton betét) mennyire műkődhet ez a fazon? Inkább újszülöttekre vagy nagyobbacska (ficergő, totyogó) babákra ajánlanád?

    • Szia Zizi!
      Szerintem a Gen-Y külső simán működne a Disana belsővel is. Robin ilyen átfordulós-mocorgós korszakban volt jó ez a méretes Gen-Y külsőnk és teljesen jól működött. Újszülöttre, pici babára inkább azt a Gen-Y-t tenném, aminek van belül prefold tartó füle és inkább prefivel, hogy ne legyen nagy/magas csomag 🙂 Egyébként simán jó lehet kisebb méretű belsővel picire is, és nagyobbal totyogóra. Jó kis pelus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *