Main menu

GladBaby, a kínai gDiaper

26th May 2014

A GladBaby a gDiaper olcsósított, kínai verziója (másolata). Láttunk már ilyet: fogja a kínai és lemásolja a drága, nyugati, prémium kategóriás cuccot, átnevezi és szórja két kézzel az ár töredékéért. Ez történt a gDiaperrel is, nincs ezzel semmi gond, mi is kipróbáltuk, sőt az első csalódás után még képes volt a GladBaby cuki mintáival elcsábítani, hogy adjak neki még egy esélyt.

photo_1395066826

A GladBaby 2 verzióban és több méretben rendelhető. Az egyik verzióban ugyanolyan patentok rögzítik a csónakot, mint a gDiaperben, a másik verzióban pedig melltartó kapocs tartja bent. Első körben vettem egy használtat, hogy majd akkor veszek újat, ha ez jónak bizonyul. Szép piros színűt sikerült találni, meghozta a postás, örültem neki, aztán fennakadt a szemem a tépőzáron. Katasztrofálisan rossz volt. Kicsit morcos is lettem, hogy az eladónak esze ágában nem volt említeni, hogy használhatatlan a tépőzár és mikor megemlítettem, akkor sajnálkozott és nem értette, hiszen neki tök jól fogott, csak hát nem olyan erősre kell számítani, mint amilyen a gDiaperé. Vettem egy mély levegőt feladtam a gyerekre, “majd a ruha fent tartja” alapon. Működött is a dolog, borzasztó gyengén, de a Gladbaby tépőzára és a baba bodyja együttes erővel valahogy helyén tartották a pelust. Kiázás nem volt, a babahátsón jól állt, de nem mertem azóta ráadni. Megpróbálom még kicseréltetni a tépőzárat rajta, ha megéri, mert amúgy egy cuki piros kis csomag lenne Robi fenekén. Ezután eltelt egy kis idő mire rábeszéltem magam, hogy ne írjam le a dolgot ennyi alapján, adjak neki még egy esélyt. Elvégre nem nagy beruházás. Megrendeltem 2 új GladBabyt a gyártótól és vártam a csodát. Meglepően hamar megérkezett, ezek a tapasztalataink:

Miért szeretem? gDiaper fazon, csinos, kicsi csomagot ad a babapopsira. A patentos verzió csónakja kompatibilis a gDiaper patentjával, így cserélgethetők, egymással használhatóak. A színek szépek, a mintásak aranyosak. Az ára a gDiaperének kb a fele, így nem fáj annyira a pénztárcának, ha berendelünk belőle egynél többet. Van még egy óriási piros pont a GladBaby ellenőrzőjében. A betétje szuper, ár-érték arányban nagyon jó. Ebben is a gDiapert másolták, csak a kender helyett bambusz került bele és a szárazontartó réteg nincs teljesen rávarrva, csak a két végén és középen keskenyebb, mint az alatta lévő nedvszívó rétegek. Ez remek használhatóságot és gyorsabb száradást eredményez, én jobban szeretem, mint a gDiaper mosható betétjét. Nem utolsó sorban pedig az ára is jó. Kb. 400Ft/db, míg a gDiaper betét kb 1500Ft/db.

Miért nem szeretem? A kínai tipikus hátrányait tudnám felsorolni. Minden szép és jó az elején, aztán jön az amortizáció, gyorsabban, mint várnánk. A logó matrica megtörik, a tépőzár legyengül, az anyag kicsit megnyúlik. A tépőzár persze cserélhető (már ha megéri az ilyen olcsó cuccot javítgatni), a matrica öregedése felett szemet hunyhatunk, mondván úgysem látszik a ruha alatt. A másik problémám a rendelés véletlenszerűsége. Én direkt kinéztem a patentos verziót, hogy kompatibilis legyen a gDiapereinkkel, de mégis a kapcsos verzió érkezett. Ilyen dolgokkal számolni kell, ha keletről vásárol az ember lánya.

FRISS: a képen látható Gladbaby pelus 3 mosás után kilyukadt varrásnál 🙁

A képen Robi M-es bálnás GladBabyben van.

5 comments on “GladBaby, a kínai gDiaper

  1. Veronika on said:

    Szia!
    Érdekelne, hogy honnan szerzed be konkrétan a Gladbaby batéteket? Első babára várunk (áprilisban érkezik), és moshatózni szeretnék. Többek között a gDiaperst is szeretném betenni a kezdőcsomagba, viszont az ára miatt lehet, hogy inkább a Gladbaby betétjeit rendelném meg a gDiapers külsői és csónakjai mellé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *