Main menu

Honnan tudod, hogy mosható pelenka függő vagy?

17th Nov 2014

Mindenkinek lehet hobbija, olyan dolog, amit gyűjt vagy szívesen csinál. Ez teljesen normális és egészséges. Aztán van az a fokozat, amikor a család már betegesnek ítél és elvonóra küldene, ha tudna. Honnan tudod, hogy gyógyíthatatlan mosható pelenka függőséged van?
baby-cloth-diapers

 1. A mosható pelenkák tárolására új bútordarabot kell beszerezned vagy simán kiszórod a dédi vitrinjéből a Zsolnay készleteket és oda pakolod be a pelusokat. Számodra úgyis ezek a szebbek és így legalább mindenki láthatja a nappali díszeként a gyűjteményedet! Hát nem szuper?!
 2. Az említett bútoron a pelenkáknak katonás rendben szín/típus/márka szerint kell rendezve lenniük. Mindig.
 3. A készleted méretével és árával viszont nem vagy ennyire pontosan tisztában, mert egyszerűen nem mered kiszámolni.
 4. A mosható pelenkák száradás utáni összekészítésétől mély, gyönyörteli transzállapotba esel.
 5. Egész nap izgulsz, hogy a postás előbb jöjjön az új pelusokkal, mint hogy a férjed hazaér munkából.
 6. Ha mégis apa ér haza előbb, akkor hitelesen tudod előadni a tükör előtt sokat gyakorolt “Ezeket csak kölcsön kaptam, ezek vándorpelusok…” című monológot.
 7. Amikor a férjed megemlíti, hogy szerinte már nem kell pelenka, akkor próbálod lekenyerezni az “Amikor majd eladjuk, veszünk neked belőle új laptopot. Gondolj rá befektetésként!” szöveggel. Persze közben arra gondolsz, hogy hányat tudnál bekertezve elhelyezni a falakon.
 8. Rémisztő intenzitású dühkitörésed lesz, ha a vadiúj “szerelempelust” előmosás után véletlenül először a nagyi vagy apa adja fel a gyerekre és te már csak a szennyesben látod viszont.
 9. Ha a vadiúj “szerelempelust” mégis te tudod ráadni a gyerekre elsőként, akkor előtte a 4 hónaposodnak hosszú beszédet tartasz arról, hogy miért nem szabad ebbe a pelusba kakilni.
 10. Karácsonyi pelenkákat karácsonykor, nyulasakat húsvétkor, tortásakat szülinapon, a fodrosat orvoshoz látogatáskor, a dzsungeleset az állatkertbe menet, a kék úszósat az uszodába, a fodros úszósat a strandra, a sárga kismadarasat csak fürdetés előtt maximum egy órára, a pillangós fodrosat a baba-mama klubba menet……. Mi az, hogy ezt nem érti meg a család?! Tök logikus!
 11. Amikor új folttisztító szerről hallasz, olyan izgalom fog el, mint gyerekkorodban a Mikulásra várva éjszaka.
 12. A mosás és szárítás neked nem házimunka, hanem művészet.
 13. Ha valaki véletlenül rákérdez a mosható pelenkázásra, akkor legalább 2 órás előadást tudsz tartani bárhol, bármikor, bárkinek a mosható pelenkázás előnyeiről és szépségéről. Na jó, igazából akkor is, ha nem kérdeznek rá.
 14. Az eldobható pelenka szagát a szomszéd házból is undorodva megérzed, akár egy véreb.
 15. Ha karácsony, akkor új limitált kiadású pelenkák! Ez indítja be nálad az igazi ünnepi hangulatot, nem a bevásárlóközpont liftjében a Last Christmas.
 16. Ha egy családtag vagy barát küldföldre utazik/költözik, az első gondolatod, hogy vajon milyen pelust tudnál vele hazahozatni/küldetni.
 17. Ha egy pelenkát eladsz “készletoptimalizálás” miatt, akkor az teljes mértékben feljogosít, hogy legalább 2 újjal pótold azt.
 18. A Facebook falad tele van mosható pelenkás nyereményjátékok megosztásával és a gyerek mosható pelenkás képeivel. Igazából más nincs is a faladon.
 19. Baba-Mama fórumokon bármikor vérremenő kommentháborúba kezdesz a mosható pelenka szent jóhírének terjesztéséért. Egyik kedvenc szólásod a “Már nem 1980-at írunk!”.
 20. Pszichológus helyett a helyi mosható pelusos klubot és Facebook csoportot látogatod, mert úgy érzed, hogy az az a hely, ahol igazán megértenek. A mosómamák amúgy is tudják minden kérdésre a választ, legyen az kerékcsere, adóbevallás, anyósprobléma, fájó hát, hülye szomszéd, neveletlen kutya, háztartási gép szervíz, gyermekpszichológia vagy penészfolt eltávolítás. Szakemberre nincs is szükséged!
 21. Egy pixeles, apró készletfotóról is le tudod “olvasni” szemrebbenés nélkül az összes márkát, pontos szín/minta név megjelöléssel.
 22. A gyerek szobatisztává válásának gondolata nem várakozással, hanem rettegéssel tölt el. Amint közeledik a szobatisztaság ideje, egyre erősebb a meggyőződésed, hogy szeretnél még gyereket.
 23. Titkos vágyad, hogy saját pelenkaboltod legyen és fejest tudj ugrani a raktárkészletbe, amikor senki nem látja, mint Dagobert bácsi az aranydollárba.autopalya5

 

One comment on “Honnan tudod, hogy mosható pelenka függő vagy?

 1. Myrtill on said:

  Nincs sok pelusunk,de igy is igaz rám az állítások zöme…kezdőként függő vagyok????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *