Main menu

Interjú – Milentin Baby

26th May 2014

A most következő interjú egy tervezett sorozat első része, amiben megpróbálkozom a magyar otthon dolgozó anyukák (WAHM) saját készítésű pelusainak és magyar webáruházak tulajdonosainak bemutatásával. Őszintén hiszem, hogy a környezettudatosság és fenntartható fejlődés szerves része a helyi és hazai gazdaság támogatása. Számomra különösen szép dolog a gyermekek mellett bátran vállalkozó anyukák népszerűsítése. Ma a Milentin Baby megálmodójával, Beával készítettem interjút.

Elöljáróban a Milentin Baby-ről annyit, hogy ez volt az első WAHM pelenkám és nagyon szeretem. Csodacuki mintája, igényesen kidolgozott részletei és remek minősége meggyőzött arról, hogy bátran lehet próbálkozni otthon dolgozó anyukák termékeivel.

Bab&Pötty: Mesélj kicsit magadról és a családodról kérlek! Ki van a szépséges pelusok mögött?

me.jpg

Milentin Baby: Bea vagyok, 1982-ben születtem. A román határ mellett élek a családommal egy kis városban, ahol tősgyökeresnek mondhatom magam, mivel a felmenőim 290 évvel ezelőtt költöztek ide Frankföldről.

A középiskolai tanulmányiamat Kecskeméten végeztem el, az akkori Angolkisasszonyok “Ward Mária” Leánygimnázium és Pedagógiai Szakközépiskolájában. A középiskola után több szakmát is szereztem. Tavaly szeptembertől pedig a Szegedi Tudományegyetemen Jogi karán vagyok hallgató, munkaügyi és társadalombiztosítási szakon.

Két gyermek édesanyja vagyok. Gyöngyvér 2005-ben született, Ferdinánd pedig 2013-ban.

Bab&PöttyHogyan és mikor kerültél kapcsolatba a mosható pelenkákkal?

Milentin Baby: Amikor a kislányom született még elég kezdetleges volt az internet világa, de külföldi oldalakon láttam mosható pelenkákat. Ezután kerestem hazai online boltot, ahol esetleg kapnék próbára egy-két darabot. Akkoriban még csak néhány pelenka létezett, de sikerült választanom egy márkát, ami bevált.  A lányomat 8 hónapos korától szobatisztaságig ezzel pelenkáztam, vagyis 2006 elején rendeltem meg az első nagyobb adag pelenkakülsőt és belsőt.

Bab&PöttyHonnan jött az ötlet, hogy nekiállj varrni?

Milentin Baby: A nagymamám tanított varrni mikor 8-9 éves lehettem. A dédszüleim között volt szabó, varrőnő és cipész is, így volt kitől örökölni a varrás iránt érzett elhivatottságot. 2005-ben sikerült résztvennem egy tanfolyamon, ahol a varrás minden apró fortélyára megtanítottak. Nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget nem hagytam ki, mert így nagyobb rálátásom van a szakmára.

A pelenkakészítési ötlet már 2006-ban megszületett a fejemben,de anyagokat nem igazán lehetett kapni, vagy ha igen, nagytételben külföldről. Korábban készítettem táskákat és tárcákat is, de valahogy éreztem, hogy az nem az én világom. Imádom a színeket és valami másra vágytam. Egy anyukával beszélgettem pár hónapja, aki szintén mosható pelenkákat használ. Igazából ő mondta, hogy miért nem próbálok meg ezen a téren nyitni. Március eleján varrtam meg az első pelenkát, azóta folyamatosan készülnek a színes és mintás pelenka külsők.

Bab&PöttyTámogatott a családod és környezeted a pelusos próbálkozásban?

Milentin Baby: A férjem mellettem áll, támogat mindenben ami a varrást és a mosható pelenkázást illeti, bár a pelenkázást inkább rám bízza. 🙂 Anyukám is moshatóval pelenkázza Ferdinándot, ha éppen nem vagyok itthon és ő vigyáz rá.

Bab&Pötty: Az elejétől fogva tervezted, hogy eladásra is varrsz majd pelust vagy ez az ötlet később jött?

Milentin Baby: Igen, az elejétől kezdve így terveztem, de minden újabb alapanyagból varrok magunknak is egy un. tesztpelenkát, hogy lássam, hogyan működik, milyen mosás után, milyen gyorsan szárad, vannak-e esetleges technikai hibák.

Bab&PöttyA Milentin márkanév jelent valamit vagy csak egy kitalált név?

Milentin Baby: Ez nem egy kitalált márkanév, vagy rövidítés. Konkrétan a dédipapámat hívták így. Gyerekként a testvéremmel-aki jelenleg az új ötletekben és a grafikai munkában segít-sokat viccelődtünk, hogyha felnőttek leszünk, lesz egy cégünk a Milentin, mert ez elég márkanévszerűen hangzik… Innen tehát a név.

Bab&PöttyMi a legnehezebb a pelus varrásban és mit élvezel benne leginkább?

Milentin Baby: A legjobb benne az anyagrendelés majd az új darabok színkombinációinak összeállítása. Minden pelenka külső 4 anyagból áll. Általában van egy hátsó minta ami a fő stílusa a külsőnek, ehhez igazítom a többi anyagot. Igazi öröm pedig az, amikor fotókon látom vissza a saját pelenkáimat.

A legnehezebb dolog, hogy őszinte legyek, a megrendelésre készítés, mert ott egy rövid időre megszűnik létezni az én kreatív énem, és bizonyos elvárásoknak kell megfelelnem.

Bab&PöttyJelenleg milyen típusú pelenkákat varrsz?

Milentin Baby: Elsősorban pelenkakülsőket készítek, de varrtam már több belső pelenkát, piskóta alakú bambuszbetétet és legutóbb varrtam egy saját tervezésű betétet, ami a két oldalán gumis.

Bab&PöttyVállalsz megrendelésre extra dolgokat is, mint pl. popsifodor?

Milentin Baby: Jelenleg nem dolgozom megrendelésre, mert nincs időm rá az egyetemi vizsgáim miatt, de folyamatosan készülnek pelenkák. Júliustól tervezem, hogy bár nem nagy mennyiségben, de megpróbálok rendelésre is varrni. Fodros pelenkát is varrtam már természetesen és fogok is még!

Bab&PöttyVan Milentin Baby specialitás? Van fazon, minta vagy bármi, amihez minden peluson ragaszkodsz?

Milentin Baby: Igen, van. Sikerült kifejlesztenem egy mintát, amit a külső pelenkáimnál használok. A pelenkák most már dupla combgumirozásúak, így biztosabban zárnak.

Bab&PöttyMilyen terveid vannak a jövőre nézve? Folytatod majd a pelusvarrást akkor is, ha Ferdinánd már szobatiszta lesz? Esetleg akkor majd átnyergelsz más műfajra?

Milentin Baby: Senki sem tudja, mit hoz a jövő. Próbálom a jelen pillanatban megtenni mindazt, amit tudok, amit jónak látok és ami másoknak is örömet okoz. Persze vannak terveim és álmaim, és dolgozom azon, hogy valóra váljon.

Bab&PöttyHol találhatnak meg téged az érdeklődők?

Milentin Baby: A Facebook oldalon: www.facebook.com/MilentinBaby vagy e-mailben is akár a milentin@gmail.com címen, de személyesen is találkozom bárkivel. 🙂 Kész termékeket pedig a Milentin Baby boltjából lehet megrendelni a meska.hu oldalon.

Végezetül mutatunk nektek párat a csodaszép Milentin Baby pelusokból, igazán szemet gyönyörködtetőek! 🙂

milentin (1)

One comment on “Interjú – Milentin Baby

  1. Pingback: Milentin Baby nyereményjáték! - Bab és PöttyBab és Pötty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *