Main menu

Interjú – Minion

27th May 2014

Sok mosómama szokott hordozni is és bizony a pelus mánia mellé gyakran ilyenkor társul a kendő téboly. Mindig van egy új, szebb, jobb…csak Apa meg ne tudja… 🙂 Ezek után borítékolható, hogy gyönyörű hordozó kendőkből varrt pelusoknak garantált sikerük lesz. Most a kendőből készült Minion pelusok készítőjével, Klárival beszélgetek.

Bab&Pötty: Egy rövid bemutatkozást szeretnék kérni az olvasóknak.

Minion: Klári vagyok 27 éves, Budakeszin élek párommal és 1,5 éves kisfiammal Mátéval. A varrás már korán hobbim lett. Mindig is szerettem alkotni, rajzolni, tervezni. Rajz szakos gimnázium után az iparművészeti egyetem textil szakára felvételiztem, de nem vettek fel (utólag nem is bánom), így elvégeztem egy divat és stílustervező iskolát, ahol sokat tanultam a varrás fortélyairól, a színekről, anyagokról…stb.  Ezeket nap mint nap használni tudom a pelusok tervezése és varrása során.

10717_1157389772751_7068511_n

Bab&Pötty: Hogyan szereztél tudomást a mosható pelenkákról és mikor kezdted őket használni?

Minion: Már várandósan terveztem, hogy kipróbáljuk a mosható pelust. Egy barátnőmtől vettem egy újszülött csomagot, amiben több féle pelenka volt, külsők, belsők, zsebesek, aio-k. Ezzel kezdtük az első hónapokban. Már akkor próbálkoztam a pelus varrással, belsőket készítettem frottír anyagból.

Bab&Pötty: Milyenek voltak az első tapasztalatok a saját pelusokkal? Jól működtek, szeretted őket?

Minion: Szerettem őket, mindig jött valami újabb ötlet, hogy hogyan lehetnének szebbek, jobbak. Akkor még nem tudtam, honnan lehet különböző pelusvarrós anyagokat szerezni, ezért az otthon fellelhető anyagaimból varrtam őket.

1982328_550143818434014_1938800662_n

Bab&Pötty: Hogyan jött az ötlet, hogy kendőkből varrj pelust?

Minion: Külföldi oldalakon szebbnél szebb pelusok jöttek szembe, többek között kendőből készültek is. Mivel itthon nem láttam ilyesmit, gondoltam ki kell próbálni, ezért varrtam egyet először pamut dekorral, (hogy mégse a drága kendő anyagon gyakoroljak,) aztán kendőből, amikor már megvolt a technika, és kiderült működik a dolog, nem ázik.

Bab&Pötty: Bevallom őszintén nyálcsorgatva nézegetem a pelusaidat vissza-visszatérva az oldaladra, de nem vágtam még bele, hogy kipróbáljuk. Valamiért úgy tűnik, hogy a kendőből varrt pelusok masszívabbak, talán attól tartok, hogy nagy csomag lesz belőle, esetleg túl nehéz vagy merev, pedig biztosan szuperek. Különbözik a kendős pelus ilyen szempontból a többitől?

2014. 05. 20. - 3

Minion: Kicsit talán vastagabbak, mint egy egyrétegű PUL külső, de nem zavaróan szerintem. Ha valaki hezitál, hogy kipróbálja, annak ajánlom a vándor külső kipróbálását. De a vásárlás se túl kockázatos, mivel 10 nap visszavásárlási garanciát szoktam adni a pelusokra. Ha bármi okból nem tetszene, nem működne, vagy túl vastagnak bizonyulna, lehet élni a garival. Szerencsére eddig még senki nem élt vele. 😉

Bab&Pötty: Ez szuper! És milyen típusú pelusokat varrsz?

Minion: Főleg külsőket varrok, mert ezt kell a legkevesebbet mosni, sokféleképpen használható (prefi, tetra, belső, eldobható betét), a legtöbben ezt keresik. Egy AIO-nak szerintem kevesebb értelme van, de ha van rá igény készítek azt is szívesen. Zsebeseket is varrok,  Elkezdtem hibrid pelusokon is gondolkodni, pár próbadarabot már varrtam, ill. belsőket is szeretnék idővel, ahogy időm engedi.

Bab&Pötty: Megrendelésre vagy előre dolgozol?

Minion: Mostanában főleg megrendelésre, de néha meg-meg engedek magamnak egy kis pihenőt, amikor szabadjára engedhetem a fantáziám, és varrok csak úgy, ami épp tetszik. Kell ilyen is, hogy meglegyen az egyensúly 😉

minion_montazs

Bab&Pötty: Volt kedvenc pelusod, amire azóta is legszívesebben emlékszel?

Minion: A legelső kendős-patentos ami nagy kedvenc volt, meg is fogadtam, hogy egy olyat magunknak is csinálok (storch türkiz kendőből, színes patentokkal), illetve az újabb és újabb tesztdarabok mindig az aktuális kedvencek.

Bab&Pötty: A pelusokat új, teljes kendőkből készíted vagy kisebb darabokat tudsz beszerezni?

Minion: Kisebb darabokból varrom, ha egy az egybe kendőből készül, az is “csak” egy kb 50×50cm-es kendődarab, ha darabokból, akkor akár egy 5 centis csíkot is fel lehet használni.

Bab&Pötty: Ha valaki saját kendőből szeretne varratni, az megoldható?

Minion: Persze!

Bab&Pötty: Hol találhatnak meg az érdeklődők?

Minion: a honlap készülőben (www.minion.hu), addig is a facebookon megtaláltok: www.facebook.com/kendospelenka

e-maiben is bátran keressetek: kicsibaz@gmail.com

One comment on “Interjú – Minion

  1. Pingback: mosható pelenka rendelés vásárlás magyarország budapest webshopBab és Pötty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *