Main menu

Interjú – Nita Baby

22nd Aug 2014

Amikor kezdtem kicsit jobban odafigyelni a magyar WAHM pelenkákra, akkor sok helyen futottam bele a “gyulaváriné-féle” pelusokba. Krisztina akkor még nem volt nagyon szemelőtt, de a maga ügyfélkörében már akkor is lelkesen tevékenykedett. Azóta már saját Facebook oldala is lett, könnyebben elérhető és egyre több színes cuki-muki pelust látok kikerülni a keze alól és most már biztosan felkerült a mindenképpen beszerzendő pelusok listájára egy Nita Baby is! 🙂

Bab&Pötty: Bemutatkoznál az olvasóknak röviden?

Krisztina, a NitaBaby alkotója

Krisztina, a Nita Baby alkotója

Krisztina: Sziasztok! 34 éves vagyok, 5 gyermekem van, 3 lány és 2 fiú. Bács-Kiskun megyében lakom egy kis faluban Baja mellett. A végzettségemet nézve cukrász vagyok, de jó ideje pultosként dolgozom.

Bab&Pötty: Hogyan és mikor hozott össze a sors a mosható pelusokkal?

Krisztina: Ötödik gyermekemet vártam  amikor a blogokat böngésztem, mivel az egyik hobbim a varrás és belebotlottam Ilkuchta Ildikó blogjába ahol lépésről lépésre leírja a pelenka varrást. Előtte is forgott már a fejemben, hogy hogyan lehetne spórolni mert rengeteg pénzünket elvitte az eldobható pelenka ráadásul állandóan tele volt a kuka ami engem nagyon zavart. A blog hatására mégjobban beleástam magam a pelusok világába és amikor kiokosodtam és vettem egy két darabot hogy lássam hogyan is néz ki élőben, neki álltam és megalkottam a saját készletünket. Amit pedig kinőttünk, azt eladtam. Egy-két vevőnek pedig annyira bejött, hogy rendeltek még tőlem és elindult a lavina ennek hatására és imádom azóta is alkotni a szebbnél szebb pelusokat.

10617789_764037370326980_1048365755_n

Bab&Pötty: Nem unatkozhatsz otthon! 🙂 Hogyan tudsz varrogatni 5 gyerek mellett?

Krisztina: Hát tényleg nem unatkozok mert mellette dolgozom is a munkahelyemen, így a háztartás és a gyerekek főleg a férjemre marad de kénytelenek voltunk így megoldani mert sehol nem kap munkát a környéken. Szóval úgymond szerepet cseréltünk ami nagyon nem könnyű.

Bab&Pötty: Milyen típusú pelusokat varrsz?

Krisztina: Több félét varrok, minden van a listámon és ezeken kívül egyedi igények alapján is készítek pelusokat és kiegészítőket.

10622094_764037390326978_1882628478_n

 

Bab&Pötty: Van kedvenc pelus fazonod vagy egy bizonyos pelenka, amit különösen a szívedbe zártál?

Krisztina: Igen van kedvenc, kettő is. Egy combszárnyas külső, pelenka belsőhöz és a Toppancs névre hallgató pelus bepatentolható betét szettel. Amikor még pelusos volt a legkisebb ezek nagyon beválltak nekünk.

Bab&Pötty: Vannak hosszútávú terveid a pelusvarrásra nézve vagy inkább csak sodródsz és lesz ami lesz?

Krisztina: Igen van hosszútávú tervem, szeretném fejleszteni a dolgokat és remélem jó pár pelus kerül még ki a kezem alól.

10638033_764037416993642_1345698215_n

Bab&Pötty: Milyen tippet adnál azoknak az anyukáknak, akik szeretnék kipróbálni a pelusvarrást saját babájuk számára? Mi a legfontosabb?

Krisztina: Csak bíztatni tudok mindenkit hogy vágjon bele. Legfontosabbnak tartom a megfelelő anyagot a pelusokhoz és a rá szánt időt plusz a szabásmintát. Ha ez a három nincs meg, nem biztos hogy tökéletes lesz a megálmodott pelenka és ez könnyen kedvét veheti egy kezdő pelusvarrónak.

Bab&Pötty: Van márkaneved, amit már használsz? Én mindig úgy találkoztam a pelusaiddal fórumokon, hogy “Gyulaváriné féle pelus”. 🙂

Krisztina: Igazából még csak most lett végleges döntés a márka névvel kapcsolatban. Pár hete jött az ötlet hogy az egyik barátnőm becenevét kapják a pelusaim amire természetesen engedélyt kaptam. Remélem hamarosan elkészülnek a megálmodott címkék is és így majd könnyen beazonosíthatók lesznek a “Nita Baby” pelusok.

10617591_764037303660320_315406349_n

Bab&Pötty: Hol találnak meg az érdeklődő olvasók?

Krisztina:

email címem:gyulavari.gaborne@gmail.com

Facebook profilom: Kohl Krisztina Gyulváriné

Facebook oldalam: Nita Baby

Blogom : Kreatívságom

Textilpelusvilág: http://textilpelusvilag.hu/index.php?option=com_myjspace&view=see&id=45

Mamami fórum: WAHM topikok között Nita Baby pelenkák,kiegészítők,tisztasági és EÜ. betétek,Háti táskák

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *