Main menu

Interjú – Poppybaby

23rd Sep 2014

A Poppybaby márkába kivételesen nem én futottam bele, hanem ők kerestek meg az első mosipelus piknikkel kapcsolatban. Meglepetésemre amikor utánuknéztem az interneten, akkor egy igényes, kellemes honlapot találtam, sok csábítóan szép és megnyugtatóan környezetbarát termékkel. Azóta már találkoztam a lányokkal és termékeikkel is személyesen és a minőségben a képek után való életben sem csalódtam. Luca és Móni pedig voltak olyan aranyosak, hogy elfoglalt, országjáró hétköznapjaik közepette szakítottak időt erre az interjúra. Olvassátok szeretettel! 🙂

Móni és Luca

Móni és Luca

Bab&Pötty: Sziasztok lányok és köszönöm az olvasók nevében is, hogy ha röviden bemutatkoztok kezdésként!

Poppybaby: Szia kedves Nóra! Először is, mi is köszönjük a lehetőséget a bemutatkozásra és reméljük, hogy hamarosan találkozunk a mosható pelus pikniken! (találkoztunk és remek volt! – a szerk.)
Mindketten családalapítás előtt állunk és több gyermeket is tervezünk, mindemellett fontos számunkra a környezetvédelem. Így próbáltuk magunkat beleásni a témába, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk, ha eljön az ideje.  A munkánk mellett szívesen töltöttük és töltjük ezzel az időnket együtt, de így céges kereteken belül egyfajta missziót is adott számunkra, hogy minél több leendő és gyakorló anyukához eljuttassuk a hordozás és a mosható pelenkázás adta előnyöket. Bátran mondhatjuk mindketten, hogy a hobbinkká vált. Emellett szívesen töltünk időt a természetben, sportolunk, illetve kézimunkázunk: kötünk, horgolunk, varrunk.

MOSHATO PELENKA (Large)

Bab&Pötty: Őszintén szólva eléggé szégyellem magam, mert nem is tudtam rólatok, míg a mosható pelus találkozó miatt meg nem kerestetek. A honlapotok nagyon szép és ízléses, újak vagytok a piacon?

Poppybaby: Köszönjük a dicsérő szavakat, mindig örülünk a visszajelzésnek! Kb. másfél évvel ezelőtt szerettünk volna kifejezetten magyar hordozókendőt vásárolni, amikor is szembesültünk azzal a ténnyel, hogy igen szűk a kínálat és többnyire külföldi márkák közül válogathatunk. Ekkor született meg az ötlet, hogy saját szempontjaink alapján is tervezhetünk és készíthetünk hazai hordozókendőt. Így született meg a Poppybaby márka. Öko webshopunk virtuális kapuit idén áprilisban nyitottuk meg, így még viszonylag újak vagyunk a piacon, de reméljük, hogy hamarosan egyre többen ismerik meg a Poppybaby márkát.
Mivel alapvetően mindketten környezettudatosak vagyunk, így a hordozókendőket továbbgondolva került fel a listánkra a saját márkás mosható pelenka, valamint a mamabetétek is, továbbá kismamaruha kollekciónk. Valamint ezt a vonalat tovább szélesítve, nem csak gyártóként, de forgalmazóként is igyekeztünk a kínálatunkat bővíteni szorosan ehhez a témakörhöz kapcsolódva, pl. a magyar Naturamia illóolajokkal, a különböző kézműves szappanokkal, natúrkozmetikumokkal ás a Zöld Lomb tisztítószerekkel. Minden termékünk esetében fontos szempont, hogy – amennyiben lehetséges – minőségi hazai terméket és alapanyagot kínáljunk, illetve a saját márkánk esetében kismamák munkájának segítségével készülnek el a termékeink.

1db_PUL_2db_belso_1db_piskota_b (Large)

Bab&Pötty: Ti hol találtoztatok először a modern mosható pelusokkal?

Luca:  Édesanyámtól mindig is azt hallottam otthon, hogy ezek a hiperszuper szárazon tartó eldobható pelenkák csak arra jók, hogy a gyerek minél később jöjjön rá, hogy nem jó maga alá pisilni, így igazából sosem merült fel bennem, hogy ilyeneket használjak. Azonban akkoriban még csak a tetra+gumibugyi kombót ismertem. Az interneten egy magyar oldalon találtam szemben magam még egyetemista koromban a modern mosható pelusokkal, és rögtön tudtam, hogy ez kell majd nekem, ha eljön az ideje. Akkor még nem volt valami nagy választék, azonban ahogy elkezdtem keresgélni egyéb mosható pelusokat a neten, rátaláltam a Mamami nevű fórumra, és attól kezdve nem volt megállás. Mónit is én fertőztem meg a pelusok és kendők világával, és már mindketten mosható egészségügyi betétet használunk, hiszen a nagyoknak is jár a vegyszermentesség.

Móni: Mint Luca említette, rajta keresztül találkoztam a modern mosható pelusokkal. Először én is idegenkedtem tőle és szkeptikusan fogadtam a dolgot. Aztán megmutatta a felhalmozott készletét. Ez volt az a pont amikor azonnal beleszerettem a szebbnél szebb kis pelenkákba és mindent tudni akartam róluk. Ekkora kezdtem el én is jobban megismerkedni a fogalmakkal és a lehetőségekkel. Bevallom az első pillanatban nem gondoltam,hogy már ilyen széles témakörré nőtte ki magát ez a téma és rengeteg volt az információ. De biztatásképpen szeretném üzenni azoknak, akik most ismerkednek a témával, ne érezzék elveszve magukat, megéri a befektetett időt!
A tudást felszedve magamra, most már én is meg vagyok győződve arról, hogy ezt fogjuk használni, valóban egy működő, baba-, környezet- és pénztárcabarát módszer.

Bab&Pötty: Milyen típusú pelenkák vannak most a Poppybaby felhozatalában?

Poppybaby: Kétméretes pelenkarendszert alakítottunk ki, hogy egészen újszülött kortól a szobatisztaságig használhatóak legyenek a pelenkáink, anélkül, hogy folyamatosan újabb és újabb méretűekre kellene beruházniuk az anyukáknak. Jelenleg külsőpelenkaként megtalálhatóak a hagyományosnak nevezhető PUL külsők, valamint a gyapjú külsők, lanolinnal kiegészítve. Belsőkből zsebes, melyeket frottír piskótabetétekkel egészítünk ki, illetve a 100% pamut két méretes prefold belsők találhatóak meg a kínálatunkban.
Ezen felül nagyon büszkék vagyunk az új hibrid pelenkánkra, melyek a napokban készültek el Poppybaby logo mintájával.

IMGP1094

Bab&Pötty: Tervezitek, hogy újabb fazonokat is kipróbáltok?

Poppybaby: Folyamatosan kísérletezünk új fazonok kialakításával. Szeretnénk ha széles választékban elérhetőek lennének a Poppybaby pelenkák, így minden igénynek és babának megfelelve – reményeink szerint – minden baba és mama megtalalálhatja a számára ideálisat. Jelenleg a közeljővőben a betétekből szeretnénk a bambusz irányába is elindulni. Szívesen fogadunk ötleteket a gyakorlott mosható pelenkázó anyukáktól is.

Bab&Pötty: A termékeiteket egy varroda vagy varrónő készíti vagy több szálon gyártattok?

Poppybaby: A cégfilozófiánkhoz szorosan kapcsolódik, hogy igyekszünk a kismamák munkaerőhelyzetét javítani azzal, hogy az ő munkájuk segítségével készüljenek el a termékeink. Több kismamával-gyakorló anyukával is munkakapcsolatban állunk, akik segítenek megvalósítani a Poppybaby egyedi pelenkait, hordozókendőit. A továbbiakban is szeretnénk ezt a vonalat fenntartani és a tömeggyártás személytelenségét elkerülni.

7 (Large)

Bab&Pötty: Facebookon nyomon követve titeket látom, hogy nagyon aktívak vagytok és járjátok az országot. Mesélnétek a népszerűsítő tevékenységetekről? Hova terveztek még menni? Mivel készültök ezekre az alkalmakra?

Poppybaby: Annak ellenére, hogy a fő értékesítési vonalunk a webshop keretein belül történik, törekszünk arra, hogy  személyes kapcsolatot is kialakítsunk a vevőinkkel, illetve, hogy nem csak velünk, hanem a termékeinkkel is testközelből találkozhassanak. Az eddigiek során túlnyomó többségben hordozóklubokban találkozhattak velünk, ahol a hordozókendőink kipróbálása mellett a többi termékeinkkel – így a mosható pelusokkal – is megismerkedhettek a klubtagok. De igyekszünk olyan rendezvényekre is ellátogatni, ahol azok is találkozhatnak velük, akik nem klubtagok. Legutóbb pl. a Városligetben a Maminbaba Latin Fitness eseményre látogattunk ki, ahol szintén próbálhatóak, illetve az esemény alatt használhatóak is voltak a kendőink.
Meghívást kaptunk a XVI. kerületi Hordozóklubtól, Tatabányáról, ismételten a Belvárosi Hordozóklubtól, Nyíregyházáról a Nemzetközi Hordozó Hét eseményére, illetve Győrben a Baba Expon is találkozhattok velünk. Jelenleg ezekre az eseményekre már pontos őszi dátummal szolgálhatunk, amit a Facebook oldalunkon folyamatosan közzéteszünk. A közeljövőben szeretnénk még Székesfehérvárra és Sopronba eljutni. Illetve nem utolsó sorban nagyon kedveljük a Mosható Pelus Pikniket, így azon is nagy örömmel veszünk részt.

Bab&Pötty: Hol találhatnak meg titeket az érdeklődők?

Poppybaby: Elsősorban online felületeken találhatnak meg bennünket.

Weboldal: www.poppybaby.eu

Facebook: https://www.facebook.com/poppybabywebshop

Twitter: https://twitter.com/PoppyBabyShop

Google+: https://plus.google.com/u/0/117855358207146028234/about

Baba-Mama Kártya: http://mom-service-kft.klubkartya.babamamatudakozo.hu/.

Aki pedig személyesen szeretne velünk és termékeinkkel találkozni kísérje figyelemmel a Facebook oldalunkat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *