Main menu

KokoBaby, a pihe-puhaság

31st May 2014

A KokoBaby csónakos kialakítású hibrid pelus, használható környezetbarát eldobható és mosható bambuszbetéttel is. Nem túl régen került egy már használt, de remek állapotú KokoBaby a kezembe, mosható betétjéből már eddig is volt pár. Sajnos a KokoBaby Magyarországon nem kapható, mindenképpen külföldről kell beszereznünk, illetve ha szerencsénk van, akkor kifoghatunk egy-egy jó állapotú használt példányt. Lássuk miben is különbözik a kicsit szélesebb körben ismert, szintén csónakos hibrid gDiapertől.

A KokoBaby nem csak betétjében, de külsőjében is bambusz anyagú, rendkívül lágy pelenka, míg a gDiaper külső része kevésbé puha, pamut anyag. A G tépőzára hátrafelé, míg a Koko tépője elöl záródik. A KokoBaby mérete patentokkal állítható, míg gDiaperből csak méretes pelenkák vannak. A Koko betét 4 rétegű bambusz, ami plussz védőgáttal varrva, ennek formája illeszkedik a bepatentolható csónakéhoz, ami 70%-ban bambusz, 30%-ban pamut és PUL adja a vízzáró réteget. Ezzel szemben a gDiaper mosható betétje 2 réteg mikroszálas anyag és 2 réteg kender-pamut keverék.

71R49OTeWcL._SY450_

Miért szeretem: A KokoBaby fogásra egy csodásan puha tapintású, finom anyagú pelus. Anyaga rendkívül jól nyúlik, ezért nagyon kényelmes a baba derekán és combjai körül is. Tökéletesen passzol Robira és elképzelésem szerint rugalmassága, patentokkal állítható hossza és tépőzáras derékmegoldása elég sok különböző formájú babára jól tud illeszkedni. Csónakjának anyaga is kellemesebb tapintású, mint a gDiaperé, bambusz és pamut tartalmának köszönhetően, ezen felül még egy piros pont jár a patent csónak alá rejtéséért. Így a műanyag patent nem érintkezik a bababőrrel, ezzel kizárva a piros nyomódás lehetőségét. Az eleve íveltre varrt csónak és betétforma elég jó szivárgásbiztos megoldást ad. A Koko bambusz betétje rengeteg nedvességet tud felszívni, meggyőződésem, hogy a gDiaper betétjét simán beelőzi nem kevéssel. A Koko betétet egyébként G csónakba is lehet tenni és fordítva is igaz a dolog, de a Koko betét kicsit furán lötyögős a G csónakjában. Nem utolsó sorban pedig a popsin is cuki, puha, szép csomagot ad.

984374767-image-1

KokoBaby csónak

Miért nem szeretem: Az egyméretes pelenkák tipikus problémája, miszerint egy újszülöttön vagy picike babán túl nagyok, itt is jelentkezik. Robi most 8,5 hónapos, 10 kiló és a legkisebbre állított patentolással is tökéletesen illeszkedik a pelus. Egy pici babán szinte biztos, hogy lógna. A betét szuper nedvszívásának és 100% természetes bambusz anyagának hátulütője, hogy borzasztóan lassan szárad (párásabb időben volt, hogy 2 teljes napig száradt!) és szárazontartó réteg hiányában eléggé nedves tud lenni, ha megtelik. Ezen felül az első dolog ami eszembe jutott, mikor megfogtam a KokoBabyt, hogy “Jaj csak meg ne sérüljön!”. Annyira finom tapintású az anyag, hogy sérülékenynek hat, bár egyelőre nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Az ára (7300Ft betéttel és csónakkal) gyakorlatilag a gDiaperével megegyezik, viszont magyar kereskedő hiányában külföldi postaköltséggel is kell számolni. Egy szívfájdalmam van még ezen felül, mégpedig az, hogy a KokoBaby csak egyszínű és nem túl sok színváltozatú palettát dobott piacra. Nincsenek cuki minták, különlegességek. Piros, kék, zöld és narancssárga színben kapható. Egy biztos, hogy nem szerelem első látásra, sokkal inkább szerelem első tapintásra.

A KokoBaby honlapja elérhető német, francia, olasz, spanyol és angol nyelven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *