Main menu

Lollipop, a (majdnem) mindig biztos megoldás

26th May 2014

Mit tegyen az ember, ha nagyon sokat pisilő babája van és szuper ázás-biztos megoldást szeretne? Általában a megoldás a pelenka belső és külső használata. Az első belső, amit valaha próbáltunk a Lollipop bambusz belsője.

photo_1395084541

2-es Lollipop belsőben

Meg merem kockáztatni, hogy a maga 3000Ft-os árával az egyik legolcsóbb bambusz belső, amit itthon könnyedén beszerezhetünk. Rendelhető Ökolurkótól 1-es és 2-es méretben is. Az 1-es méret 3-8kg között jó, míg a 2-est 8-16kg között ajánlja a gyártó. Husisabb combok esetén persze ezek a határok eltolódhatnak, Robira már 6,5kg körüli súlynál is kettes volt inkább a jó. Az egyes pelushoz külön jár egy betét, a kettesbe bele van varrva nyelvként, ami hajtogatható. Mivel méretes pelenka, ezért nem kell aggódni, hogy kicsi babára ordas nagy csomagot pakolunk, de természetesen egy AIO-nál vagy zsebesnél mindenképpen kiadósabb lesz a popsiméret. Fontos megjegyezni, hogy az idők folyamán kiderült, hogy a Lollipop egyik szériája hajlamos a bambusz szőr “levedlésére” idővel, ami a nedvszívó kapacitás csökkenésével jár.. Amikor ilyen történik, az persze betudható esetleg helytelen kezelésnek is, de mindenesetre mindenkit óvatosságra és alaposságra intek, aki használt Lollipop vásárlásra adja a fejét. Ha személyesen nem tudja megnézni, akkor mindenképpen kérjen több közeli képet is jól nézze át, hogy fellelhetőek-e az anyagon szőrtelen, kopasz foltok. Ha egyszer egy ilyen hibás Lollipop elindul a lejtőn, akkor nincs visszaút. A pelenka tépőzáras derékkal kapható.

Miért szeretem? Egy éve használom Robival 10-13 órás éjszakai menetekre a Lollipopot, átment a kezem alatt 14 pelus (amiből sokat eladtam, mert más típust is ki akartam próbálni) és nekem személy szerint nem volt kopaszodás gondom. Az egy éve vásárolt pelusaim gumija és szőre ugyanolyan, mint volt. Foltosodásra csak annyira hajlamos, mint bármilyen más bambusz anyag, könnyen kezelhető. Rendkívül népszerű, sokak által használt pelenka belső, nem véletlenül. Ár-érték arányban nagyon jól szerepel és nem csak saját márkájú külsője (PopnGro) jó hozzá, hanem sok mással is kompatibilis, nem túl széles terpeszű fajta. Gyakorlatilag még nem találkoztam olyan PUL külsővel ami ne tudta volna teljesen jól befedni. Használtam Blueberryvel, Rumparoozzal, PopnGroval, Best Bottommal, Flippel, gyapikkal, WAHM külsővel, stb. Mindegyikkel kompatibilisnek bizonyult. Egy éves korig egyetlen egyszer nedvesedett enyhén ki combnál, egy extrém sokat ivós nyári éjszakán. Bár a gyártó maximum 40 fokon való mosást javasol, én azért néha bedobom egy-egy 60 fokos mosásba és eddig semmi baja nem lett tőle. A szárítógépet is bírta eddig, csodásan megpuhul tőle, az amúgy keményedésre hajlamos bambusz szőr. A tépőzárja is teljesen jól tart egy év után, erre sem tudok panaszkodni.

Miért nem szeretem? Elsőnek a száradási idejét említeném meg. Mivel vastag, szőrös bambusz anyagról beszélünk, ezért nem várhatunk tőle olyan gyors száradást, mint egy mikroszálas anyagtól vagy sima bambusz betéttől. Akinek van szárítógépe, az a moshatózós anyuka előnyben van, mivel a Lollipop belső alacsony fokozaton szárítható. Nem nagyon ajánlom azoknak, akiknél nagyon nedves a lakás és nincs szárítógépük, vagy kültéri teregetés lehetőségük, mert ilyen körülmények között akár két-három(!) napig is száradhat, bár ez általában minden bambusz, pamut és kender anyagú belsőre igaz. Említettem, hogy egy éves korig gyönyörűen működött. Igazából azóta is jó, de már 2-3-szor fordult elő kiázás combnál reggelre. Még mindig nem írtam le ennek ellenére a Lollipop pelenkát, mert simán lehet tovább turbózni egy betét behelyezésével, úgy pedig még szerintem sokáig jól fog nekünk is működni. Negatívumként azért még megemlíteném, hogy bár nekünk kevésbé okoz gondot, de az általános visszajelzésekből az derül ki, hogy más bambusz belsőkhöz képest a Lollipop kevesebbet bír nedvszívás szempontjából. Való igaz, hogy ez volt ez egyetlen belső, amivel Robinak eddig sikerült kiáznia párszor. Emellett ne felejtsük el a – bár egyáltalán nem törvényszerű, de azért előfordulható – kopaszodás veszélyt.

Lollipop honlap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *