Main menu

Márkaismeret – Blueberry Diapers

5th Oct 2014

A márkaismeret első részében egy itthon nagy népszerűségnek örvendő márkáról, a Blueberryről lesz szó. Mit lehet tudni a gyártóról? Milyen típusok vannak?

BB

A Blueberry Diapers pelenkáit az Egyesült Államokban gyártják, főlétesítményük Arkansasban található. A Swaddlebees & Blueberry Diapers cég alapítója Margarita maga is mosható pelust használó anyukaként kezdett a vállalkozásba. Első pelenkáit babája megszületése után készítette és férje rábeszélése után tette fel az első eladásra szánt darabját az Ebayre. Meglepően nagy keresletet tapasztalt a pelenkái iránt, így vállalkozásba fogott. 6 hónappal később a mostani márka elődje, a Swaddlebees elindult. Az első legyártott szériát, 2000 pelenkát az első hónapban elkapkodták. Az első év után rájött, hogy egy olyan márkát szeretne, ami bűbájos, szebbnél szebb mintájú pelenkákat kínál az akkori unalmas piaci felhozatal mellett. “Azt akartam elérni, hogy az anyukák őrült izgalommal cseréljenek kakis pelenkát!” mondta bemutatkozó videójában. 2007-ben megszületett a Blueberrydiapers.com. Ma már teljes munkaidős foglalkozás a cég Margarita és férje számára is. 7 alkalmazottjuk van és egy 450nm-es raktáruk és több, mint 30 különböző termékcsaládjuk. A WAHM-ként kezdett három gyermekes anyuka azóta is szereti saját maga tervezni a pelenkák fazonját és mintáit is. Örömmel dicsekedik el azzal, hogy a mintái rendkívüli népszerűségnek örvendenek világszerte.

“A mi célunk elsősorban nem a környezet védelme, a bolygó megmentése vagy a spórolás, ez csak hab a tortán. A mi célunk az, hogy élvezetessé tegyük az anyaságot.” Margarita

 A Blueberry az alábbi mosható pelenka típusokat gyártja.

Egyméretes pelenkák

Basix AIO (egyméretes) – Oldalt záródó, belül szárazontartó polár anyagú, 4 rétegű mikroszálas frottír nedvszívó maggal rendelkező, PUL külsejű, elöl és hátul is nyitott zsebbel kialakított AIO pelenka. A hozzávarrt mag a zsebből kihúzható az alaposabb mosás és gyorsabb száradás érdekében. A zsebbe további boosterek helyezhetőek. A gyártó ajánlása szerint mosás előtt sem a bevarrt nyelvet, sem a további betétet nem kell kivenni, a mosáskor a gépben kibújik mindkettő magától. A Basix 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható.

Basix

Basix

Simplex AIO (egyméretes) – Tépőzárral vagy patenttal elöl záródó, belül 100% pamut, kívül PUL, elöl és hátul is nyitott zsebbel varrt, egyik oldalon bevarrt nedvszívó nyelvvel kialakított pelenka. A nyelv alsó része szárazontartó anyaggal bevont, igény esetén a zsebből kihúzva és a pelenka felületére fektetve szárazontartóként funkcionál. A gyártó ajánlása szerint mosás előtt sem a bevarrt nyelvet, sem a további betétet nem kell kivenni, a mosáskor a gépben kibújik mindkettő magától. A Simplex 60 fokon mosható és közepes hőfokon szárítható.

Simplex tépőzáras

Simplex tépőzáras

one size simplex-paisley (1)

Simplex patentos

Bamboo Pocket/Bambusz zsebes (egyméretes) – Elöl patenttal záródó, belül bambusz-pamut keverék, kívül PUL anyagú, 2 mikroszálas betéttel rendelkező pelenka. Az egyik betét 3 rétegű és kis méretű, a másik betét 4 rétegű és nagy méretű, patentokkal állítható a hosszúsága.  A Bamboo Pocket 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható.

Bamboo Pocket

Bamboo Pocket

Deluxe Pocket/Deluxe zsebes (egyméretes) – Elöl patenttal vagy tépőzárral záródó, belül szárazontartó mikroszálas, kívül PUL anyagú, 2 mikroszálas betéttel rendelkező pelenka. Az egyik betét 3 rétegű és kis méretű, a másik betét 4 rétegű és nagy méretű, patentokkal állítható a hosszúsága. Zsebe hátul nyílik. A Deluxe Pocket 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható.

51f5gTXOP4L._SY300_

Deluxe Pocket patentos

images (1)

Deluxe Pocket tépőzáras

Econappi zsebes (egyméretes) – Elöl patenttal vagy tépőzárral záródó, kívül PUL, belül biopamut velúr anyagú pelenka. 2 biopamut és bambusz viszkóz keverék betéttel érkezik. A kisebbik betét 4, a nagyobbik, háromba hajtható betét 6 rétegű. Zsebe hátul nyílik. Az Econappi 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható.

Econappi patentos

Econappi patentos

Méretes pelenkák

Basix AIO (méretes) – Újszülött, közepes és nagy méretben kapható, oldalt patentokkal záródó AIO pelenka. Belső rétege szárazontartó műszálas anyag, kívül PUL, nedvszívó magja pedig 3 rétegű mikroszálas frottír. Elöl és hátul is nyitott zsebbel kialakított fazon. A hozzávarrt mag a zsebből kihúzható az alaposabb mosás és gyorsabb száradás érdekében. A zsebbe további boosterek helyezhetőek. A gyártó ajánlása szerint mosás előtt sem a bevarrt nyelvet, sem a további betétet nem kell kivenni, a mosáskor a gépben kibújik mindkettő magától. A Basix 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható. A méretes Basix tehát semmiben nem különbözik az egyméretes Basixtől, csupán a méretezésben. Basix méretezése:

Newborn (Újszülött) Medium (Közepes) Large  (Nagy)
Derék 23-48cm 28-50cm 33-56cm
Comb 9-25,5cm 20-33cm 23-38cm
Hosszúság 30,5cm 40,5cm 45,5cm
Súly 2,7-7,2kg 5,5-11kg 10-16kg

Simplex 2.0 / Side Snap Simplex AIO (méretes) – Kívül PUL, belső rétege pamut, belül 11 réteg 100% gyémánt szövésű pamut nedvszívó félig bevarrt nyelvvel ellátott, oldalt patentokkal záródó pelenka. Elöl és hátul nyitott zsebe van. A hozzávarrt mag a zsebből kihúzható az alaposabb mosás és gyorsabb száradás érdekében. A zsebbe további boosterek helyezhetőek. A gyártó ajánlása szerint mosás előtt sem a bevarrt nyelvet, sem a további betétet nem kell kivenni, a mosáskor a gépben kibújik mindkettő magától. A Basix 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható. Simplex 2.0 méretezése:

Medium (Közepes) Large (Nagy)
Derék 28-51cm 33-56cm
Comb 20-33cm 23-38cm
Hosszúság 40,5cm 45,5cm
Súly 5,5-11kg 10-16kg

Coverall pelenkakülső (méretes) – A Coverall a Blueberry sima, prefold tartó fül nélküli PUL pelenka külsője. 2 méretben kapható, a kicsi a Mini Coverall, a nagyobb a sima Coverall. Mindkét méretből kapható tépőzárral és patenttal (elöl) záródó változat. Mindkét méret további méretekre állítható patentokkal. 60 fokon mosható, közepes hőfokon szárítható.

Capri pelenkakülső (méretes) – A Capri a Blueberry prefold tartó füles PUL pelenka külsője. 2 méretben (1-es és 2-es) kapható. Mindkét méretből kapható tépőzárral és patenttal (elöl) záródó változat. Mindkét méret további méretekre állítható patentokkal. 60 fokon mosható, közepes hőfokon szárítható.
A Coverall és Capri összehasonlításról ITT olvashatsz!

Újszülött pelenkák

Newborn Simplex AIO  – Elöl patenttal vagy tépőzárral záródó, kívül PUL, belül 11 réteg gyémántszövésű pamut nedszívó rétegű, köldökcsonk szabadon hagyására tervezett extra patenttal ellátott AIO pelenka. A nedvszívó nyelv egyik oldalon bevarrt, a zseb mindkét oldalon nyitott. A gyártó ajánlása szerint mosás előtt sem a bevarrt nyelvet, sem a további betétet nem kell kivenni, a mosáskor a gépben kibújik mindkettő magától. A Simplex 60 fokon mosható és közepes hőfokon szárítható.

Newborn Simplex patentos

Newborn Simplex patentos

Mini Deluxe – A Deluxe Pocket kisméretű, újszülött verziója. Kívül PUL, belül szárazontartó mikroszálas pelenka, egy darab 3 rétegű mikroszálas frottír betéttel. A Mini Deluxe 3 méretre állítható patentokkal. Zsebe hátul nyílik. A Mini Deluxe 60 fokon mosható és akár magas hőfokon is szárítható.

Newborn fitted – A Blueberry újszülöttekenek tervezett pelenkabelsője, köldökcsonk kímélésére szolgáló extra patenttal. Anyaga 2 réteg 100% biopamut velúr + egy rejtett biopamut frottír és kender keverék réteg + egy bevarrt, gyorsam száradó nyelv egy réteg kender frottírból, biopamut velúrral bevonva. Ez pelenkabelső, vízzáró külső használata szükséges hozzá. 60 fokon mosható, bármilyen hőfokon szárítható.

Newborn Fitted

Newborn Fitted

A már fent említett Mini Coverall és 1-es méretű Capri külső is újszülötteknek tervezett pelenka.

Úszópelenka

Freestyle  úszópelenka (méretes) – 3 méretben kapható, oldalt patentokkal záródó, kívül-belül műszálas anyag, belül vékonyka nedszívó maggal a medencén kívüli balesetek esetére. Maximum 60 fokon mosható és szárítható. Freestyle méretezése:

Small (Kicsi) Medium (Közepes) Large (Nagy)
Derék 35,5-51cm 38-56cm 40,5-61cm
Comb 23-30,5cm 25,5-35,5cm 28-40,5cm
Hosszúság 43cm 45,5cm 48cm
Súly 4,5-9kg 8-12,5kg 11,5-18kg
Freestyle

Freestyle

Leszoktató pelenka

Trainers (méretes) – A Blueberry leszoktató pelenka modellje, úgy tervezték, hogy valódi alsónemű érzete legyen. Belső rétege pamut velúr egy rejtett kicsi mikroszálas frottír nedvszívó maggal és PUL réteggel. Csak részben vízzáróak, nem ajánlják éjszakára vagy napközbeni alváshoz. A trainers méretezése:

Small (Kicsi) Medium (Közepes) Large (Nagy)
Derék  35,5-51cm  38-56cm  40,5-61cm
Comb  23-30,5cm  25,5-35,5cm  28-40,5cm
Hosszúság  35,5cm  39cm  43cm
Súly  10-12,5kg  11,5-16kg  14,5-19kg

 

Trainer

Trainers

A sok típus, méret és minta láttán bátran mondhatjuk, hogy a Blueberrynél minden babára találhatunk pelenka megoldást. Jó minőség, vidám és szép minták, méretbeli rugalmasság jellemzi az egész kollekciót.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *