Main menu

Márkaismeret – bumGenius, Flip, Econobum, Hemp Babies

15th Jan 2015

Az amerikai Cotton Babies cég több név alatt is gyárt és forgalmaz mosható pelenkákat a különböző vásárlói igényeknek megfelelően. Tekintsük át most ezeket!

Capture2

A Cotton Babies amerikai cég, a termékskálájuk rendkívül széles, a mosható pelenka csak egy része ennek. A mosható pelenkáikat 4 márkanév alá sorakoztatták fel. Ezek a bumGenius, a Flip, az Econobum és a Hemp Babies. A Cotton Babies a külsőket Amerikában és Egyiptomban, a mikroszálas betéteket pedig Kínában gyártja. A bumGenius vonal híres limitált kiadású pelenkáiról, amiket pillanatok alatt elkapkodnak és vérre menő harcok és ebay licitek mennek értük.

bumgenius-genius-series-guide

Kezdjük a Magyarországon talán legtöbbek számára ismerős bumGenius pelenkákkal.

A bumGenius család

A bumGenius a Cotton Babies legdrágább termékcsaládja a mosható pelenkák terén. 4 különböző típust találunk itt, a Freetime, a 4.0, az Elemental és a Newborn pelenkákat. A bumGeniusokra a gyártó 30 napos visszavásárlási garanciát és 1 éves minőség garanciát vállal, ami elég sokat elárul a termékek minőségéről. A bumGenius az igazi prémium kategória, kiváló, masszív, rengeteget nyúzható mosható pelenka ami sok-sok hónap után is úgy tud kinézni, mint új korában. A 4 típus ára a 17-től 28 USA dollárig terjedő skálán mozog. Legolcsóbb a család Newborn (azaz újszülött tagja), míg – érthető módon-  legdrágább terméke a biopamut Elemental, annak is a limitált kiadású mintái.

bumGenius Freetime

freetime

A Freetime típus a bumGenius márkanév alatt fut. Egyméretes, patentokkal állítható AIO pelenkáról van szó, amiben kettő bevarrt, szárazontartó felületű, mikroszálas nedvszívó nyelv van. Elérhető tépőzáras és patentos verzióban is. A nyelvek hajtogatásával oda tudunk extra nedvszívást varázsolni a pelenkába, ahol a legnagyobb szükség van rá. 60 fokon mosható, alacsony hőfokon szárítógépben is szárítható.

P1100725

kép forrása: Growing Little Ones

bumGenius 4.0

v40

 

A 4.0 a bumGenius család egyméretes zsebes pelenkája. Mérete patentokkal állítható, dereka tépőzárral vagy patenttal zárható. Kettő mikroszálas betét jár hozzá, egy újszülött méretű és egy állítható hosszú egyméretes betét. Derekán, a szivárgást megakadályozandó vízzáró anyagból varrtak egy sávot. Így még akkor sem nedvesedhet át a ruha, ha a derék rossz felhelyezés miatt esetleg kifordul, illetve nem tudja a belső réteg kivezetni a pisit. 60 fokon mosható, alacsony hőfokon szárítógépben is szárítható.

Kép forrása: Learning Lessons in Mummyography

Kép forrása: Learning Lessons in Mummyography

bumGenius Elemental

elemental

Az Elemental a bumGenius vonal biopamut darabja. Egyméretes, patentokkal állítható és zárható teljesen egybevarrt AIO mosható pelenka. A gyorsabb száradás érdekében a nedvszívó biopamut rétegeket nem varrták teljesen egybe, csak a két végen vannak rögzítve. A két rögzített betét összesen 6 réteg biopamutból áll. A két végén rögzített biopamut nyelvek alá további extra nedvszívó betétet is könnyedén helyezhetünk. 60 fokon mosható, alacsony hőfokon szárítógépben is szárítható.

kép forrása: The Green Nursery

kép forrása: The Green Nursery

Az eddig felsorolt három típus egymás mellett:

Balról jobbra: Elemental, Freetime és V4.0. Kép forrása: The Cloth Diaper 411

Balról jobbra: Elemental, Freetime és V4.0.
Kép forrása: The Cloth Diaper 411

bumGenius Newborn (újszülött)

BGAIONBDiagram

Az egyedüli méretes pelenka a bumGenius felhozatalban. 2,7kg-tól 5,5kg-ig ajánlott, teljesen egybevarrt mikroszálas felületű AIO újszülött pelenka, ami kizárólag tépőzáras derékkal kapható. Alacsony, csípő fazonú mosható pelenka, ami megakadályozza, hogy a köldökcsonkot nedvesség érje a pelenkából. A pelenka szuper vékony, teljesen egy eldobhatónak felel meg, száradása a mikroszálas nedvszívó magnak köszönhetően gyors. A derék zárófülei extra rugalmasak, ami a tépőzárral kombinálva tökéletes méretre állítási lehetőséget garantál. 60 fokon mosható, alacsony hőfokon szárítógépben is szárítható.

10343658_10205538089075392_895473067625218820_n

A Flip család

A Flip a Coton Babies PUL külsőből és prefoldokból álló termékcsaládja. Árban a bumGenius alatt van, tehát a könnyebben megfizethető megoldásokban utazóknak szól. Egyetlen egyméretes külső és több különböző típusó prefold kap helyet a Flip családban. A prefoldok: Stay-dry, Organic és Disposable. Ezeken kívül még itt bújt meg a Cotton Babies leszoktató pelenkája is.

Flip PUL külső

A Flip egy mindkét végén prefold tartó füllel ellátott egyszerű, egyméretes PUL külső, amit mosható és eldobható betétekkel is használhatunk. Mérete patentokkal állítható, dereka szintén patenttal zárható. Itt is visszaköszön a Cotton Babies – a  bumGeniusnál is alkalmazott – “pillangó füle”, ami derék záró füleinek formájára utal. Ára 15 USA dollár (3800Ft), ha nem szennyeződött, akkor többször is feladható, csak a koszos betétet kell benne cserélni. 60 fokon mosható, szárítógépben nem szárítható, de felesleges is, mert kb. 30 perc alatt így is megszárad.

kép forrása: Splendor in the Home

kép forrása: Splendor in the Home

Flip Stay-Dry betét

FpSDOSInsert_Diagram452x225

A Flip Stay-Dry egy mikroszálas anyagú 3 méretre állítható egyméretes betét. Neve is elárulja, hogy szárazontartó a felülete. 3 rétegű mikroszálas betét, ami 3db-os csomagban kapható. 60 fokon mosható és magas hőfokon is szárítható.

flipstaydryinsert400x400

Flip Organic prefold

FpDayOrgInsert_Diagram452x225

Bal oldalon a nappali, jobb oldalon az éjszakai prefold

A Flipnek két biopamut prefoldja is van. A 3db-os csomagban kapható nappali prefold és a 2db-os csomagban megvehető éjszakai prefold. Az éjszakai prefold egyértelműen vastagabb, tehát nagyobb nedvszívást garantál, míg a nappali vékonyabb és kisebb csomagot alkot a popsin. 60 fokon mosható és magas hőfokon szárítható mindkét prefold.

kép forrása: Breastfeed Babywear Clothdiaper

Alul a nappali, rajta az éjszakai prefold kép forrása: Breastfeed Babywear Clothdiaper

Flip Disposable (eldobható) betét

FpDisposableInsert_Diagram452x225

 

A Flip eldobható betétet is kínál, ami tetszőlegesen méretre hajtható és tökéletesen passzol a Flip külsőbe. Festék- és illatanyagmentes, Oeko-Tex bizonyítvánnyal rendelkezik.

img_7088

kép forrása: One Fit Mom

Flip Training Pants (leszoktató pelenka)

trainingA Flip Training Pant a Cotton Babies egyetlen leszokató mosható pelenkája. Egyméretes, patentokkal állítható és zárható. Dereka oldalt zárul. Gumírozása megengedi, hogy könnyedén lehúzható legyen a patentok nyitása nélkül is. Hozzá jár 2 db patentos bővítő, ezek is több színben kaphatóak, így számos különböző színkombinációt tudunk létrehozni. Baleset esetén a PUL külsőhöz hasonlóan a biopamut nedszívó betét könnyedén cserélhető anélkül, hogy az egész pelenkát mosni kellene. A nedvszívó betétet tépőzárral lehet belülre rögzíteni és pillanatok alatt cserélhető. A 30 USA dolláros csomagban egy pelenka, 2 bővítő és három biopamut betét van. 60 fokon mosható, a betét pedig magas hőfokon szárítható is.

kép forrása: Nicki's Diapers

kép forrása: Nicki’s Diapers

Az Econobum család

Az Econobum a Cotton Babies legolcsóbb, legegyszerűbb mosható pelenka megoldása. Egy PUL külső, egy újszülött PUL külső és prefoldok találhatóak ebben a családban. A cég nem titkoltan az alacsony jövedelmű családok számára szeretné az Econobummal elérhetővé tenni az olcsó, de minőségi mosható pelenkákat. Az Econobum termékekben a lehető legegyszerűbb megoldásokra törekedtek, hogy az árakat is alacsonyan tudják tartani.

Econobum PUL külső

econobum_cover_features

Az Econobum PUL pelenka külső egyméretes, patentokkal állítható és zárható. Prefold tartó fülekkel nem rendelkezik, tépőzáras kivitelben nem kapható és nagyon egyszerű fehér színben elérhető csupán, néhány színváltozatú szegéllyel. Limitált kiadások és egyéb színes, mintás verziók nem készülnek belőle. A derekán csak egy sor patent van a Flip és a bumGenius két soros zárásával szemben. Egyszerűsége, alacsony ára azonban nem rossz minőséget takar. Ugyanúgy él rá a bumGenius és Flip család tagjaihoz is tartozó 30 napos visszavásárlási- és 1 éves minőséggarancia és 60 fokon mosható.

econobum4

Econobum Newborn (újszülött) PUL külső

econobum newborn

Az egyméretes PUL külső újszülött verziója, teljesen ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint a sima Econobum, csupán mérete kisebb és méretállító patentok nincsenek rajta. Ezen kívül annyi még a különbség, hogy a Newborn elérhető tépőzáras derékkal is, sőt az a gyakoribb. 60 fokon mosható és a már korábban említett garancia is él rá.

Econobum prefold

prefold

Az Econobum prefoldjai 6 réteg 100% fehérítetlen, de nem bio pamutból készültek. 60 fokon moshatóak, szárítógépben magas hőmérsékleten száríthatóak. A prefoldokat Pakisztánban gyártják.

P1090695

A Hemp Babies család

A Hemp Babies pelenka külsőket nem és teljes pelenka megoldásokat nem tartalmaz, ehelyett kender és selyem prefoldokat és betéteket vonultat fel.

Hemp Babies Little Weeds

HBLittleWeedsDiagram616x150

A Little Weeds egy 55% kender, 45% biopamut kombinációjából álló, természetes szállal beszegett prefold, ami S-es méretben kapható, 3db-os csomagban. 2 rétegű, vékonyra hajtható, ideális újszülöttek pelenkázásához. 60 fokon mosható és szárítógépben is szárítható. A Hemp Babies Little Weeds prefoldot Amerikában gyártják. Mérete kb. 25x30cm

bmg-034-2

Econobum Bigger Weeds

HBBiggerWeedsDiagram616x150

A Little Weedsnél nagyobb, L-es méretű prefold, ami összetételében megegyezik a Little Weeds prefolddal. 2db-os csomagban kapható, sokat pisilőknek és éjszakai műszakra is ajánlja a gyártó. 60 fokon mosható és szárítógépben is szárítható. A Hemp Babies Bigger Weeds prefoldot Amerikában gyártják. Mérete kb. 40x40cm.

A Little és  Bigger Weed közti különbség

A Little és Bigger Weed közti különbség kép forrása: Life with my littles

Hemp Babies Flat Weeds

HBFlatWeedsDiagram616x150

A Flat Weeds egyméretes, 1 rétegű kender és biopamut, gyorsan száradó jersey anyagból készült prefold. 2db-os csomagban kapható, 60 fokon mosható és szárítógépben is szárítható. A Hemp Babies Flat Weeds prefoldot Amerikában gyártják. Mérete kb. 70x70cm.

kép forrása: Change-diapers

kép forrása: Change-diapers

Hemp Babies Diaper Doublers

 

HBDoublerLargeDiagram616x150

Az 5db-os csomagban kapható Diaper Doubler a Cotton Babies megoldása a boostolásra, azaz az extra nedvszívó betét hozzáadására. S és L méretben kapható, 2 rétegű kender-biopamut keverékből Amerikában készített betét. Az S-es méret az úkszülött pelenkákhoz, az L-es méret az egyméretes, M-es és L-es pelenkákhoz ajánlott. Méretek: S kb 30x15cm, L kb. 35x10cm

hempbabiesDoublers

kép forrása: Nicki’s Diapers

Hemp Babies Raw Silk Liners

HBRawSilkLinerDiagram616x150

 

A Raw Silk Liner 6db-os csomagban kapható nyers selyem mosható pelenka betét. Mérete kb. 12x30cm. Nedvesség elvezető betét, természetes 100% selyemből. Érzékeny bőrre és pelenka kiütés esetén ajánlott. Gyártás helye: USA

bfeaf4784faedf39af4cce76a8f4ac34_large

kép forrása: Peapod Essentials

 

 

 

One comment on “Márkaismeret – bumGenius, Flip, Econobum, Hemp Babies

  1. Kiss Anna on said:

    Magyarországon, vagy a szomszédos országokban forgalmaz valaki Econobum prefoldot? Sehol, senkinél nem találok 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *