Main menu

Mi is az a “hibrid belső” mosható pelenka?

14th Oct 2015

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend tőlünk nyugatra a sok-sok kézműves, egyedi csoda, a mosható pelenkák legfiatalabb típusa, a hibrid belső. No de milyen is ez pontosan?

hibrifit1

Little Boppers hibrid belső

A hibrid belső (angolul hybrid fitted) valahol egy AIO/AI2 és egy sima mosható pelenka belső között áll. Lényege, hogy a külső díszítő anyag és a belső oldal között egy polár réteg bújik meg. Egy AIO vagy AI2 rendszertől tehát annyiban különbözik, hogy nincs belül rejtett PUL, azaz nincs hagyományos értelemben vett nedvességzáró réteg a pelenkában. Ennek ellenére ezeket a pelusokat önmagukban, nappalra ajánlják. Miért is? Mert PUL hiányában az egész konstrukció jobban szellőzik, a masszív nedvszívő belsőrész pedig megtámogatva a polár nedvesség-“visszaverő” tulajdonságával tudja garantálni, hogy egy átlagos pisimennyiséget termelő baba akár 3-4 órát is ázás nélkül tudja viselni a hibrid pelenka belsőt külső használata nélkül. Remek nedvszívó kapacitásuknak köszönhetően egy pelenka külsővel éjszaka is tökéletes megállják a helyüket. Tudni érdemes, hogy a hibrid belsők általában egyedileg, kézművesek keze által készülnek, rendkívül kicsi darabszámban. Gyári hibrid belső ezidáig nem került piacra. Meg kell említsem azt is, hogy amerikai, angol, stb. kézműves termékek lévén nem olcsó mulatság egy hibrid belső egy átlagos magyar pénztárcának. 10.000Ft alatt nem igazán lehet találni, az általános ár sokkal inkább 15-20.000Ft körül mozog, a felhasznált anyagoktól és a díszítéstől, esetleges egyedi hímzéstől függően. Hibrid belsőből általában újszülött, illetve egyméretes darabok készülnek, amiknek mérete nem hosszállító patentokkal változtatható, hanem a derék patentokkal és visszahajtással. A hibrid belsők általában több rétegű, magas minőségű anyagból varrt hajtogatható és bepatentolható nedvszívó nyelvekkel rendelkeznek.

hibrid belüle

Ügyeskezűek és pelusvarró WAHM-ok számtalan nagyon olcsón megvásárolható, illetve ingyen letölthető hybrid fitted szabásmintát találhatnak meg a neten. Ezzel sok kísérletezgetéstől megkímélhetik magukat és már egy bejáratott, szuperül működő struktúrát tudnak elkészíteni, illetve kiindulási alapnak használni.

3 comments on “Mi is az a “hibrid belső” mosható pelenka?

  1. Pingback: mosható pelenak kifejezés rövidítés szótárBab és Pötty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *