Main menu

Milovia, a lengyel puhaság

31st Jan 2015

Vannak márkák, amiket azért kell kipróbálnom minden kétes interneten olvasott vélemény és húzós ár ellenére, mert annyira cukik. Ilyen volt a Milovia is. Gombás-törpés pelus, egy pillanat alatt elvesztem. Az első Miloviám egy zsebes mosható pelenka volt. Ezek pedig az eddigi tapasztalataim.

Figyelem a cikk átköltözött új oldalunkra, az Ökolurkó webáruházba. Itt keresd: Milovia zsebes pelenka teszt.

 

4 comments on “Milovia, a lengyel puhaság

 1. Réti Virág on said:

  Nagyon tetszik az oldal, talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy szinte minden cikket elolvastam… 🙂
  Azt hiszem, hogy kialakult bennem egy kép, hogy milyen mosható csomaggal készüljek fel a kislányom születésére, de előtte szeretném kikérni a véleményed! Nagyon sok szépet írtál a Milovia pelusokról, pláne azt, hogy már néhány hetes kortól is használható, illetve rendkívül ellenálló és szivárgás-mentes. 🙂 Így keresgéltem és rátaláltam a lengyel oldalára, ahonnan már elég barátságos áron beszerezhetők a pelusok (külső 5300-5800 Ft között, betét: 1100-1500 Ft között mozog) ezért én valami ilyesmi kezdő csomagot gondoltam az apróságnak:
  – 7 db egyméretes (zsebes) külső
  – 15 S-es betét
  – 6 M-es mikroszálas betét
  – 3 M-es légáteresztős “csoda”
  – 2 L-es mikroszálás betét
  – 1 L-es a légáteresztősből

  Szerinted így elég indulásnak vagy érdemes lenne inkább több S-est beszerezni? Amúgy 2 naponta gondoltam mosni, illetve az esti/éjszakai órákban inkább 1-1 M-est (törpe vízműnél 🙂 L-est) megpróbálni.
  Nem tudom, hogy a cikked megírása óta próbáltál-e esetleg ezekből a coolmax-os betétekből párat és így van-e tapasztalatod, mert árban nem sok különbség van, viszont nem tudom, hogy a sima vagy a légáteresztős lenne-e a praktikusabb, mert valahogy a coolmaxtól túl nagy nedvszívást nem mernék remélni…
  Válaszod és segítséget előre is köszönöm szépen!

  • Szia!

   Coolmax betétről még egyelőre nem tudok nyilatkozni, de jókat hallottam róla. A szetted teljesen jól hangzik, én a mi helyzetünkből kiindulva inkább az M-es, mint az S-es betétekből vennék többet, de az S-es is tökéletesen használható később turbózásra. Az M-es is szuperül visszahajtható és nem lesz buci a csomag tőle és persze többet szív. 🙂 Sok sikert, szuper kis készlet lesz 🙂

 2. Krisztina on said:

  Szia!

  Én azt szeretném kérdezni, hogy felhasználás szempontjából mi az alapvető különbség a mikroszálas és a légáteresztő között? Melyiket mikor kell használni?
  Még nem használtunk mosható pelust, ezért nem teljesen világos, hogy egy FC esetén például előöblítés van és utána megy a mosásba?

  Köszi

  • Szia Krisztina!

   A Coolmax betétek elvileg jobban szellőznek, ezért inkább a külsőbe, míg a sima mikroszálast inkább zsebesbe javasolják. Kezelését tekintve nincs különbség, nedvszívó kapacitását tekintve sem igazán. Olvastam olyan véleményt is, hogy a coolmax kicsit kevesebbet szív, mint a sima mikrós, de olyat is, hogy ugyanannyit. Valószínűleg nincs számottevő különbség kapacitás szempontból.
   Igen, a lényeg az, hogy kakis pelus esetén, amit tudsz dobj ki WC-be/zuhanyozd le/öblítsd le (amelyik kényelmesebb vagy beválik vagy ahogy épp hozza a helyzet) és utána szilárd szennyeződéstől mentes állapotban nyomkodd ki a vizet (ne favard, mert megnyúlik a gumi és tépi a PUL-t!) és utána mehet a szennyesbe mosásig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *