Main menu

Poppybaby tisztasági mamabetét teszt

25th Oct 2014

A mosható női betétek használatának előnyei ugyanolyan meggyőzőek és logikusak, mint a mosható pelenka használatáé. Sokszor mégis erősebb ellenérzést vált ki belőlünk a mosható tisztasági és intim betétek gondolata, mint a mosható pelenkáké. Nálam bár nem volt probléma azzal, hogy esetleg undorodnék az ötlettől vagy félnék a vele járó plusz munkától, de azért kicsit lassan indult be a mosható mamabetétekre hangolódás. Kis lépésekkel, azaz először csak a mosható tisztasági betétekkel kezdtem, két okból is: egyrészt meg akartam győződni arról, hogy jól használható és tisztítható, mielőtt rábíznám a havi “özönvizet”, másrészt egyszerűen nem is tudtam volna mással tesztelni, mivel menthetetlenül szinte folyamatosan terhes voltam az elmúlt 2 évben. 😀 Mindenesetre azt hiszem megtaláltam következő gyűjtőszenvedélyemet, a pelenkázás utáni korszakra is. A lényeg: megvettem és teszteltem a Poppybaby 3 db-os mosható tisztasági betét csomagját és most elmesélem milyen volt.

poppybaby

3 db-os Poppybaby tisztasági betét csomag

A Poppybaby termékei több dolog miatt is szimpatikusak, legfőképpen azért, mert magyar kézműveseket alkalmaznak a gyártás folyamán és előnyben részesítik a természetes megoldásokat. A Poppybaby igazi magyar márka, a lányok pedig aranyosak. 🙂 A tisztasági betét csomagocska egy szép kis összehúzható szájú zsákba van csomagolva, ami tárolónak is megteszi, táskában is gyönyörűen elfér benne pár betétke. A betétek szárnyain 2-2 patent van, anyaguk 100% pamut.

Miért szeretem? A dupla patent hatásosan tartja helyén a bugyiban a betétet, nem csúszik el, nem csavarodik el. A patentok ugyanakkor erősek, nem kapcsolódnak ki véletlenül sem. Bár a terhesség miatt vérzéssel a kis betétek nem találkoztak, de minden várandós és gyerekes anyuka tudja, hogy nem csak a vérzéssel kell számolni terhesség idején (jó, mondjuk ki egymás között: erős folyás és tüsszentéskor a borsóméretre összepréselt hólyagból véletlenül kiszökő pár csepp pisi bizony előfordul…). Ezeket a megpróbáltatásokat a Poppybaby betétjei jól vették, átázás, kifolyás nem fordult elő. Kb. 730Ft-os betétenkénti ára szerintem baráti, ha belegondolunk, hogy évek alatt mennyit lehet vele spórolni. Jó néhány mosás után az anyag továbbra is szép, foltmentes, mintha új lenne. Kellemetlen szagokkal nem találkoztam, a bőrrel érintkező pihe-puha pamut felület pedig elmondhatatlanul sokkal jobb érzés, egy eldobható betéthez képest. A varrás minősége remek, szép munka. Nem utolsósorban pedig: magyar WAHM gyártmány.

Miért nem szeretem? Mert még nincs elég ahhoz, hogy teljesen kiiktathassam az eldobhatót! 🙂 Na de komolyra fordítva a szót: egy dolog kicsit necces. A betét mérete. Azt mondanám, hogy kb 40-42-es bugyiméretig még rendben van, ha valakinek azonban ennél nagyobb a mérete, ebből kifolyólag a bugyi is szélesebb, ott problémák lehetnek a betét szélességével. Már a mostani 42-es méretemnél is egyik-másik fazonnál kicsi össze kell gyűrni a bugyit, hogy be tudjam patentozni a betétet. Szerintem nem lenne rossz ötlet egy kicsit szélesebb és kicsit hosszabb verzió gyártása. Ezen kívül a nincs semmi olyan negatívum, amit fel tudnék róni a Poppybaby tisztasági betétcsomagjának.

2 comments on “Poppybaby tisztasági mamabetét teszt

  1. Diana on said:

    Szia!
    Tisztítással kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy foltokra mit ajánlasz? Marhapeszappannal mosom őket, de halvány foltok maradnak. Perkarbi mehet esetleg? Nem szeretém tönkretenni a finom anyagot és a jól záró réteget sem :/
    Köszönöm szépen!

    • Nyugodtan használj perkarbit, de csak 60 fokos vízben áztasd. Sem a bambusz, sem minky, sem pamut anyagot nem bántja a perkarbi. Nyugodtan.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *