Main menu

Puppee mosható pelenka teszt

11th May 2015

A Puppee egy viszonylag fiatal, néhány hónapja piacra lépett Magyarországon készült mosható pelenka márka. Fruzsi, a Puppee megálmodója rendkívül kedvesen és a termékükben megbízó keszítők magabiztosságával felajánlott a mosható pelus klubunknak is jónéhány pelenkát és betétet, hogy minél többen kipróbálhassuk és megszerethessük. Sőt, még a vérmes Bab és Pötty lakba is bemerészkedett, hogy bemutassa pelus-gyermekeit. A terve működött is, sokan estünk szerelembe a Puppeeval azóta. Persze nem ússza meg a tesztet sem! 🙂

A Puppee pelenkák prefoldtartó füles pelenka külsők, belül két patenttal, amivel a Puppee betéteket (és az ezekkel kompatibilis Best Bottom betéteteket is akár) rögzíthetjük a külsőbe. Ezen kívül mindig varrnak az aktuális mintáikhoz passzoló pelenkázó alátétet, peluszsákot, neszeszert és szinte bármilyen cuki kiegészítőt, amit csak a kedves vevő megálmodni bír. 🙂 A konstrukció tehát rendkívül egyszerű és hatékony: prefifüles külsők, betét patentokkal, tépőzáras és patentos kivitelben is, 3 méretben (S, M, L) és a 3 méreten belül is még patentos méretállítható lehetőséggel, időnként limitált mintákkal, gyönyörű anyagokból és a külsők színeihez ízlésesen passzoló betétekkel. Nem utolsó sorban pedig meg kell említeni, hogy a Puppee betétek kender-zorb-szárazontartó anyagok kombinációjából készültek, mondhatni egyedülálló konstrukció, nem csak a hazai piacon.

Az egyik kedvenc Puppee képem :)

Az egyik kedvenc Puppee képem 🙂

Miért szeretem? Rengeteg pozitívumot tudok felsoroni a Puppee mellett, talán egyszerűbb is, ha pontokba szedem:

 1. Magyar anyuka munkája van benne és a gyártóval személyes kapcsolatba is tudunk lépni, Fruzsi pedig rendkívül készségesen igyekszik minden egyedi igénynek megfelelni.
 2. Tépőzáras és patentos kivitelben is megvehető.
 3. Az egyes méreteken felüli további állítási lehetőség nagyon kényelmes méretreállítást biztosít.
 4. A külsők anyaga, minta- és színvilága ízlésesen összeállított, jól kigondolt.
 5. A tépőzár színe is passzol a pelus színeihez. Néha egy-egy szép színes pelust egészen el tud homályosítani egy oda nem illő fehér tépőzár. Ez a Puppeeval nem fordulhat elő.
 6. Ár-érték arányban szuper, egy betét 1800Ft, de bőven megéri a pénzt, a külsők könnyedén kitörölhetőek, ha nem lettek kakisak, így nem is kell sok belőlük, elég csupán betétet cserélni az esetek nagy részében.
 7. A Puppee betétei jelen pillanatban véleményem szerint verhetetlenek nedvszívás-vastagság tekintetében. Babocska egy átlagos 3 órát egyetlen Puppee betéttel szárazon le tud húzni és a csomag is szuper vékony lesz így. Minden más betétből szükséges kettőt használnunk, míg a Puppee betétjében meg tudok bízni egymagában is. (Figyelem! Néhány előmosás itt is elkél, hogy elérje a betét a maximum kapacitását!)
 8. A betétek tetején a szárazontartó anyagon két gomblyuk van kialakítva, ezek alá pedig még két anya patent került, így két betétet is könnyedén egymásra tudunk patentozni, de a felső részből soha nem áll ki zavaróan a patent, mert a szárazontartó alatt ügyesen elbújtatták.
 9. A betéteket a pelusokhoz hasonlóan 3 méretben lehet megvenni. A kinőtt kisebb méreteket későbbre is megtarthatjuk és boosterként használhatjuk a nagyobb méretek mellett. Én például egy M-est szoktam még Robi L-es betétjének tetejére patentolni előre, kukac elé, ha épp nagyobb pisiözönre számítunk, vagy útnak indulunk és a 3 óránkénti peluscsere nem garantált. Így tényleg szuper jól bírja.
 10. Ahhoz képest, hogy a betét milyen bika nedvszívó kapacitással rendelkezik és milyen tömörnek, (de nem merevnek!) érződik, ahhoz képest egész gyorsan szárad. Lehet szárítani gépben is alacsony hőfokon, de akkor a zorb miatt egy kis zsugorodással számolhatunk Fruzsi szerint. Én nem tapasztaltam zsugorodást akkor sem, mikor kemence üzemmódban gyorsan szárítottam őket, de tény, hogy nem is mértem előtte-utána vonalzóval. Ha volt is méret változás, az elenyésző lehetett.
 11. A Puppee betét puha marad. Akkor is, ha nem gépben szárítjuk. A hozzá hasonló betéteket mikor levettem a szárítóról, akkor nem hajlottak, merevre és keményre száradtak, míg a Puppee szuper hajlékony és puha maradt.
 12. Sem az anyatejes foscunami, sem a szörp-veledős pisiáradat nem tudott még soha kifogni sem a Puppee külsőn, sem a Puppee betéteken (amiket előszeretettel használok mindenféle más pelusban is). Mindkét gyerekemen szuperül állt, a hosszúcombú, girhes Robin és a pókhasú, hurkáscombú Glórián is és nagyon könnyen rájuk tudtam igazítani a pelusokat.
 13. A betétek színes felső szárazontartó rétegéről elképesztően könnyű eltávolítani minden szennyeződést, szinte lepereg róla az anyatejes kaki is, egyáltalán nem foltosodik.
 14. EP számlát is kérhetünk a Puppee pelusainkról.
 15. Rengeteg pelenkázási- és baba-kiegészítőt is kaphatunk a kedvenc mintáinkkal.
IMG_5842

Puppee külső egy betéttel. Vékony, kényelmes kis csomag.

Miért nem szeretem? Nem sok negatívumot tudok mondani a Puppeeról. Amik vannak, azok is olyan kezdeti gyermekbetegségei egy fiatal márkának, amikről tudnak a készítők és dolgoznak a javításukon.

 1. A Puppee címkéje már néhány mosás után hajlamos lehet leesni. Ez csupán kozmetikai hiba, de ideje lesz a Puppeenak olyan tartós és minőségi címkét adni, amit megérdemel ez a szuper konstrukció.
 2. A betétek szélén a varrás is hajlamos kicsit szőrösödésnek indulni pár tucat mosás után. Szintén kozmetikai hiba, ami a használatot nem befolyásolja, de jó lenne, ha majd ez is jobb lenne.
 3. Mivel nincs túlzottan nagy különbség az egyes méretek között első ránézésre, ezért jó volna a címkén esetleg jelölni, hogy melyik méret is a pelus, illetve a betét.
 4. Akinek színpárosító mániája van, annak sokba fog kerülni a Puppee-szerelem vagy nagyon nagy önkontrollt kell tanusítania, a mindenféle színes betétek ugyanis olyan jól mutatnak a hozzájuk passzoló színvilágú külsőkben, hogy pillanatok alatt azon kaphatjuk magunkat, hogy minden színű külsőnkhöz szeretnénk hozzá illő betét(ek)et párosítani. 🙂
A Puppee betétek patentos megoldása

A Puppee betétek patentos megoldása

A Puppee Facebook oldala.

A teszthez a különböző méretű pelenka külsőket a Wekerlei Öko Baba-Mama Klub biztosította a Puppee felajánlásából, a betétek pedig sajátjaim.

3 comments on “Puppee mosható pelenka teszt

 1. Éliás-Brunecker Andrea on said:

  Kedves Bab és Pötty Mamája! ( sajnos a neved nem találtam)

  Manó, aki nem is annyira manó már, most múlt fél éves, eddig mindig csak bolti liberót hordott. Sokáig küzdöttünk, hogy popsiját rendberakjuk, úgy tűnik, hogy mostanra sikerült. Pár hetes korától kezdve csúnya sebes volt neki, semmi nem segített, majd csak később próbáltam ki a neogranormont, illetve elkezdett kevesebbet kakilni. Addig nem is mertem ezeket a mosható pelenkákat kipróbálni, mert úgy gondoltam, csak ronthatnak a helyzeten. Most viszont már nem látom akadályát, a hozzátáplálás óta sokat pisil, és maximum naponta egyszer kakil. Azt hittem, hogy nem túl sok márka és fajta közül kell majd választanom, de most szembesültem azzal, hogy rengeteg van, nem is olyan egyszerű a helyzet. Érdeklődnék, hogy melyik pelust ajánlod, nem lesz-e melege ezekben nyáron a babának, hol kaphatok hiteles információt ezekről a pelenkákról. Örülnék, ha természetes anyaggal érintkezne Lora popsija, kevesebb szemét keletkezne, és ha magyar gyártót tudnék támogatni a megvásárlással. Remélem, az ő termekeik is vannak olyaan megbízhatók, mint a külföldi gyártóké.

  Segítséged előre is köszönöm: Andi

  • Szia Andrea!

   Amiatt, hogy pirosodna a popsi, ne aggódj! Az esetek túlnyomó többségében, egy-két kósza kivételtől eltekintve, a mosható pelenka használatának elkezdése az eldobható pelus miatt kialakult irritációt, gyulladást szinte azonnal megszünteti. Bátran vágj bele! Nem javasolnék most konkrét márkát, mert nagyon sok jó van a piacon. Az általam jónak ítélt hazai webshopokból bátran rendelhetsz (itt írtam róluk: http://babespotty.hu/hazai-moshato-pelenka-lelohelyek/), illetve csatlakozhatsz a Facebook csoportunkhoz is, ahol sok hazai kézműves anyuka varrományát is megismerheted, valamit sokan tudunk neked segíteni a döntésben. A csoportot itt találod: https://www.facebook.com/groups/moshatomaniac/
   Ha pedig van még kedved olvasgatni, akkor a tesztek alatt már beszámoltam néhány márka pelusairól.

   Szép estét!
   Nóra

   • Éliás-Brunecker Andrea on said:

    Köszönöm szépen. Lassan útnak indul Lora első mosható pelusa. 🙂 Nagyon kíváncsiak vagyunk már!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *