Main menu

TotsBots Bamboozle Stretch mosható pelenka belső

14th Nov 2014

Nem volt túl sok igényem új mosható nadrágpelenka belsőt kipróbálni jó ideig, mert a meglévők teljesen jól szuperáltak és ha tehettem, akkor inkább mintás-színes cuki mosipelusokat vettem. A belsők olyan unalmasak voltak. Aztán egyszer sikerült megkaparintanom egy óriási mosható pelenka készletet, amiben lapult néhány TotsBots Bamboozle Stretch is, így már adott volt az új tesztalany.

Alte imagini

 

A TotsBots angol márka, repertoárjában 2-3 méretes pelenkák vannak. A TotsBots többszörösen díjnyertes, 2 méretben kapható mosható pelenka belsője a Bamboozle Stretch. A nevéből rájöhetünk, hogy bambusz anyagú, rugalmas pelenkáról van szó. 1-es, 2-es és 3-as méretben kapható, mindegyik méret patentokkal további kisebb-nagyobb méretekre beizagítható. A derékzáródás tépőzárral megoldott, belül ki-bepatentolható extra nedvszívó nyelvvel teszik még rugalmasabbá a testreszabhatóságot. Itthon sajnos nem lehet újonnan beszerezni, de külföldről megoldható a vásárlás. Az ára Angliában 11-13 font körül van (4500-5500Ft) mérettől és színtől függően. Az egyszínű, natúr fehéret olcsóbban megkaphatjuk, mint a színeseket, csíkosakat.

Miért szeretem? Első látásra ami feltűnik a TotsBots Bamboozle Stretch belsőkön, hogy az itthon gyakrabban használt Lollipop, LittleLamb fazonú mosható pelenkáknál a terpesze kicsivel szélesebb, az anyag nem olyan szőrös-bolyhos mint sok más bambuszbelsőnél megszokhattuk, viszont vékonyabb és rugalmasabb az általam látott összes többi mosható pelenka belsőnél. A terpesz szélessége így azoknak sem lehet zavaró, akik a keskenyebb fazon preferálják, a csomag a popsin kisebb lesz, mint a legtöbb más belső esetén lenne. A nedszívása eddig (14 hós most Robi és ráérzett a hobbi-ivásra, tehát extra sokat pisil) megfelelt és nem ázott ki soha. Ehhez hozzá kell tennem, hogy hosszú éjszakai műszakokon használunk csak belsőket, tehát a TotsBots Bamboozle Stretch eddig tökéletesen bevált a 10-12 órákat alvó pisigyárammal. 🙂 A gyártó állítása szerint a puha bambusz anyag sokáig puha marad, még kemény vizes területeken is és ezzel egyet tudok érteni. Míg sok bambusz belső, ami újonnal pihe-puha, aztán néhány mosás után törölköző érzés lesz belőle, addig a Bamboozle Stretch ugyanolyan kellemes tapintású sok mosás után is. Imádom, hogy lehet színeseket kapni belőle, a csíkosak kifejezetten gusztusosak, a szép élénk színek számtalan mosás után sem fakulnak, a tépőzár erős marad, bár kitartó használat után azért ez is kicsit hajlamos bolyhosodni, de szerintem ez tépőzáras dolgok esetén gyakorlatilag elkerülhetetlen. A foltokhoz nem ragaszkodik az anyag, elég könnyen kitisztítható belőle a szennyeződés. Plusz pont a Bamboozle Stretch mellett, hogy apa és a nagyi is előszeretettel használják, mindenki egyetért abban, hogy nagyon könnyű feladni és nagyon kényelmes csomagnak tűnik a popsin. A gyártó 60 fokos mosást és alacsony hőmérsékletű gépi szárítást is ajánl, nem kell félteni tehát a pelust. Az ecetes öblítést és a sima öblítő használatát azonban tiltja. Összességében elmodnható, hogy a Bamboozle Stretch rendkívül jól bírja a strapát, jó nedszívó képességgel rendelkezik, szép és tartós, na és nem utolsó sorban csini, sikkes csomagot ad a tübbi belsőhöz képest. Így még azt sem kell sajnálnunk, ha nagyobb gyerek vagy hiper-szuper-giga pisi mennyiség esetén tovább kell turbózni egy-egy plusz betéttel vagy tetrával. Még úgy sem olyan óriási a csomagunk.

Miért nem szeretem? Nem kapható itthon, külföldről kell megkaparintani és az igazán csini csíkosaknak viszonylag magas áruk van a mosható pelenka belsők között. Száradási ideje nem kifejezetten rövid, hiszen egy jó sűrű anyagú bambusz belsőről beszélünk, de nem mondanám vészesnek, ez típus- és anyagjellemző. Egyedüli gyenge pontja véleményem szerint a combgumírozásban rejlik. Ehhez hozzá kell tennem, hogy eddig még nem találkoztam élőben megnyúlt gumis Stretch-csel, de ezt az egy hibát tudtam felfedezni használt pelenkák és anyu-beszámolók alapján. Meg kell itt említeni, hogy a megnyúlt combgumijú Bamboozle Stretchek a tapasztalatok alapján ugyanúgy használhatóak maradnak, illetve a nyúlás oka lehet nem megfelelő kezelés is (túl durva centrifuga, kinyújtva szárítás, valamint ecetes és más maró anyagok használata is roncsolhatja a gumit). Szerencsére én még ezt nem tapasztaltam, de erre ügyeljünk, ha használt Stretch mosható pelenkát veszünk. Patent kedvelőknek nem biztos hogy kedvez a kizárólag tépőzárral kapható modell, de ezen kívül több negatívumot nem tudok megemlíteni. Szerintem imádnivaló és kitűnő minőségi mosható pelenka belső, nem véletlenül örvend rendkívüli népszerűségnek hazájában, Angliában.

TotsBots weboldal.

One comment on “TotsBots Bamboozle Stretch mosható pelenka belső

  1. Hargittai Emese on said:

    Így a második gyerek szobatisztasága felé, rájöttem nekünk a TotsBots pelusok passzolnak. Ez a Bamboozle Strech pedig csoda, puha, passzol mindenütt, és törpevízműnek viszi az éjszakát 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *