Main menu

Tündesz mosható mamabetét teszt

26th Feb 2015

Szülés után pár nappal szólt anyukám, amikor még kórházban voltam, hogy csomagom jött. Megjött a Tündesz mosható mamabetét teszt csomagom! Hurrá! Őszinte leszek: nem hittem benne. Nem hittem el, hogy egy mosható betét, ami nem vastagabb egy sok-cseppes éjszakai eldobható egészségügyi betétnél, tudhat ugyanannyit. Erős, szülés utáni vérzésem közepette tudtam tesztelni Tündesz kis meglepi csomagját.

A tesztcsomagomban a következők voltak:
1db vastag, PUL réteget tartalmazó éjszakai betét
1db vastag, PUL réteget tartalmazó nappali betét
1db vékony, PUL nélküli tisztasági betét
1pár mosható melltartó betét minky borítással

Régóta nézegettem alternatív megoldásokat az eldobható betétek helyett, mert a bőröm egyszerűen nem szerette azokat. Ugyanakkor az elmúlt pár évben nem sok szükségem volt rá, mivel annyira benne voltunk a sorozatos gyerekgyártás lendületében. Gondoltam majd próbálkozunk, amikor Pöttyöcske után megjön. Eszembe sem jutott, hogy szülés utáni niagara-kategóriás vérzés idején kezdjek el mosható betéttel próbálkozni. De a sors keze munkára intett, azaz Tündesztől csomagot hozott a postás fiú!

A vastag éjszakai betét: Most ez lehet furán hangzik, de annyira kellemes érzés, annyira puha, hogy legszívesebben mindig hordanám. Sokan aggódnak amiatt, hogy a vastag betétek buci érzést okoznak a láb között. Hát szerintem ez olyan, mintha egész nap vattacukor-nyergű unikornisokon lovagolnék. Komolyan. Álom, nem roszog a papír, nincs bőrirritáció, nincs egy halom szemét. Amit pedig én sem hittem volna: a vastag éjszakai betét megcsinálta! Nem áztam éjszaka, sem nappal vele. Nem volt ágynemű csere, sem bosszankodás, csak kényelem és puhaság. A minky (bébiplüss) borítás rendkívül könnyen tisztítható, 40 fokon is könnyedén csilli-villire mosható. Egyszerűen imádom és megfogadtam, hogy ha egyszer ismért megjön, akkor semmi mást nem vagyok hajlandó használni. Tündesz bizonyított az egész mosható mamabetét világ nevében is. Külön jó pont, hogy bírja a szárítógépezést is, semmi baja nem lett többszöri szárítás után sem.

20141029_1455251

Olyan lilám van! 🙂

A vastag nappali betét: Igazából ugyanazt tudnám leírni, mint az éjszakairól. Az egyetlen különbség, hogy egy kicsit vékonyabb és rövidebb a nappali betét, mint az éjszakai. Minden más stimmel, nem ázott át, nem mozdult el, pihe-puha kényelmes, szárítható.

10964936_762330397177319_1328627350_o

A rózsaszín is lapul a fürdőszobában!

A tisztasági betét: A vékonyka tisztasági betétben nincs nedvességzáró PUL réteg, vastagsága a bolti eldobhatóéval megegyezik, viszont sokkal selymesebb, puhább, kellemesebb. Pillanatok alatt szárad kiterítve és szárítógépben is, bírja a mosás, nem zsugorodik és nem mozdul el a bugyiban. Ebben a pillanatban elöntött a vágy, hogy rendeljek még egy kupacnyit a szivárvány minden színében! 🙂

10936511_762330993843926_1244422131_o

A barackszínű cukiságból van nekem is! 🙂

A melltartóbetétek: Vékony, de ahhoz képest egész sok nedvességet felszív. Vékonyabb, mint egy bolti pl. Avent mosható betét vagy más bambuszos felületű cicibetét, kicsit kevesebbet is bír, de ez nekem szülés után a hiper-érzékeny cicimnek nem számított. Az sokkal inkább, hogy a betét pihe-puha, selymes a felülete és szinte vigyáz az érzékeny bőrre ahelyett, hogy irritálná, bántaná. Ebből azonnal kellett még rendelnem egy kupaccal, mert csak és kizárólag ezt az egy fajta malltartóbetétet bírtam megtűrni magamon a kínkeserves korai szoptatós időszakban. Még egy pozitív pont a vékonysága mellett, hogy szivacs nélküli melltartón sem látszik át a vonala, nem torzítja a mell formáját a ruha alatt.

20150203_194056

Ilyen fehér cicibetétkéim lettek nekem is! 🙂

Tündesz munkája igényes, a varrás szép, kezelési útmutatót is mellékel a csomagolásban. Igyekszik 200%-os erőbedobással folyamatosan javítani és fejleszteni a munkáin a vásárlói visszajelzések alapján, kedvesen és segítőkészen áll a vásárlóihoz. Gyönyörű és folyamatosan bővülő anyagválsztéka van, biztosan mindenki talál nála neki tetsző színeket és mintákat. Nem utolsó sorban pedig nem csak mosható betéteket, de más szépségeket is varr, például mini mosható pelus kulcstartókat! Bizony! Szuper cukik, egyet én is kaptam meglepi ajándékként a csomagomban, igazi kis pink fodros csajos darabot Pöttyöcske születése alkalmából. 🙂

picsart_1414824436715

Mini pelus kulcstartókat is találhattok Tündesznél! 🙂

 

Köszönöm a lehetőséget, hogy kipróbálhattam a betéteket és hogy igazi Tündesz rajongóvá válhattam! 🙂

Tündesz weboldala
Tündesz facebook oldala
Tündesz Facebook csoportja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *